21 de copii si 31 de adulti salvati de politistii de frontieră români din apele Mării Egee

Migranti salvati

Peste 50 de persoane, dintre care 21 de copii, aflate în pericol pe o ambarcatiune în apele Mării Egee, au fost salvate de catre echipajul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflat în misiune FRONTEX în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”. Persoanele salvate, cetățeni sirieni, irakieni, algerieni și kuweitieni, au fost transportate in Portul din Chios si predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.
„Miercuri, 8 februarie a.c., ora 10.30, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „EPN POSEIDON SEA” în Grecia, coordonată de Agenția FRONTEX, a observat pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o barcă pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane”, se arată într-un comunicat al IGPF, transmis, joi, Lumea Presei.
Imediat, polițiștii de frontieră români au intervenit, conform procedurilor legale, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. După evaluarea situației la fața locului (supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, precum și posibilitatea ca persoanele să intre în șoc hipotermic), sprijiniți de un elicopter al Gărzii de Coastă elene, polițiștii de frontieră au transbordat cele 52 de persoane pe nava Gărzii de Coastă. Persoanele salvate – 18 bărbați, 13 femei și 21 copii – au declarat ca provin din Siria, Irak, Algeria și Kuweit.
Polițiștii de frontieră le-au oferit asistență și hrană, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

Migranti salvati1

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “21 de copii si 31 de adulti salvati de politistii de frontieră români din apele Mării Egee”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI