Activitati preventive ale jandarmilor constanteni si specialistilor antidrog in institutiile de invatamant

Activitati preventive ale jandarmilor

Jandarmii în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile informativ-preventive în instituţiile de învăţământ
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri, ş.a.) în rândul adolescenţilor, în cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.
Azi 25 martie a.c., reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, împreună cu doamna psiholog Lipan Carmen din cadrul C.P.E.C.A. Constanţa au fost prezenţi alături de peste 50 elevi şi cadre didactice din cadrul Colegiului Comercial Carol I din municipiul Constanţa.
Temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum şi folosirea drogurilor. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul C.P.E.C.A. oferind în acelaşi timp şi sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe. De asemenea, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele cauze care generează consumul de droguri în România precum şi efectele negative ale acestor substanţe.
Totodată, elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile Jandarmeriei, fiind informaţi şi cu privire la oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.
Reprezentaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.
În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.
Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.
Săptâmâna viitoare reprezentanţii celor două instituţii vor continua demersul informativ-preventiv la Liceul Tehnologic C.A. Rosetti din mun. Constanţa şi la Şcoala Gimnazială nr. 11 Constanţa.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Activitati preventive ale jandarmilor constanteni si specialistilor antidrog in institutiile de invatamant”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI