O aeronavă NATO AWACS E-3A a aterizat în România

Aeronava NATO AWACS E-3A in Romania110119
Unul dintre cele 16 avioane AWACS E-3A ale flotei NATO a aterizat, luni, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul organizării la București a unui eveniment de prezentare a importanței misiunilor NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C, în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței.

O aeronavă NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, va fi prezentă luni, 15 mai, începând cu ora 14.00, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în cadrul unui eveniment de prezentare a importanței misiunilor NAEW&C Force în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței.

Aeronava NATO AWACS E-3A in Romania110117
La ceremonie au fost prezenți, alături de conducerea MApN și a Forțelor Aeriene Române, comandantul NAEW&C Force – general-maior Dawn Dunlop și reprezentanți ai unor structuri de comandă NATO.
Evenimentul are loc în contextul în care Forțele Aeriene Române organizează la București, în perioada 15-18 mai, conferința de planificare trimestrială a NAEW&C Force.
Conferința de planificare reprezintă o excelentă oportunitate de a discuta subiectele de interes comun în domeniul forțelor aeriene referitoare la contribuția și rolul Forțelor Aeriene Române în cadrul NAEW&C Force, optimizarea oportunităților de formare în vederea creșterii eficienței operaționale, precum și participarea NAEW&C Force în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice.
Conferințele de planificare NAEW&C Force sunt organizate trimestrial, în conformitate cu principiul rotației, iar ultima a avut loc în Varșovia, Polonia, în luna februarie a acestui an. (Foto: Radu TUTA/AGERPRES)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “O aeronavă NATO AWACS E-3A a aterizat în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI