Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Al doilea mare producător de medicamente dispare din Romania

europharm de la brasov
europharm de la brasov

europharm de la brasovCompania britanica GlaxoSmithKlein, care deţine fabrica Europharm de la Braşov, unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente, a anunţat că va închide această unitate până la finalul anului 2015.
GSK va înainta, din păcate, către închiderea fabricii din Braşov. Se anticipează că această închidere va fi finalizată până la sfârşitul anului 2015, în urma unui proces riguros de vânzare ce a avut loc în ultimele 10 luni. În tot acest timp, ne-am asigurat că desfăşurăm o căutare riguroasă a unor potenţiali cumpărători şi că fiecare oportunitate a fost revizuită foarte atent, atât pentru angajaţi, cât şi pentru fabrică. Din păcate, GSK nu este în poziţia de a conveni asupra unei soluţii viabile cu niciuna dintre părţile interesate”, a anunţat compania.
GSK a anunţat în urmă cu un an că fabrica de la Braşov va ieşi din reţeaua sa globală, de aceea analizează posibilitatea de a vinde către un investitor iar dacă nu va găsi unul, să o închidă.
Reprezentanţii companiei au mai spus au existat o serie de criterii pe baza cărora GSK a desfăşurat analiza, un criteriu-cheie fiind acela că GSK a căutat un cumpărător care să asigure locuri de muncă pentru cât mai mulţi dintre angajaţii fabricii, pentru cât mai mult timp posibil, având, în acelaşi timp, un sens pentru business-ul GSK. Pentru a realiza acest lucru, discuţiile au fost purtate în jurul acordului tranzitoriu de producţie.
GSK a lucrat cu companiile interesate şi a efectuat analize aprofundate pentru a înţelege mai multe despre companiile interesate şi planurile lor specifice pentru viitorul pe termen lung al fabricii. Din păcate, GSK nu a fost în poziţia de a conveni asupra unei soluţii viabile cu niciuna dintre părţile interesate”, se mai arată în comunicat.
A fost un proces complex şi a fost important să luăm în considerare toţi factorii pentru a lua o decizie atentă şi bine fundamentată. Angajaţii din Brasov au avut o contribuţie semnificativă la succesul GSK de-a lungul anilor, iar această decizie nu reflecta sub nicio formă performanţa echipei din Braşov”, a spus Mariana Cismaru, directorul fabricii din Braşov.
Europharm este unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente care a gost preluat de către GSK la finalul anilor ’90 de la omul de afaceri Mihai Miron.
În prezent, 236 de persoane lucrează în fabrica din Braşov. Producţia va continua aici până când toate produsele vor fi transferate către site-uri alternative ale GSK, în Polonia şi Spania. Fabrica din Braşov a fost înfiinţată în 1994 şi produce o gamă variată de medicamente, inclusiv Seroxat – pentru depresie, Retrovir – pentru tratamentul HIV/SIDA, Duact şi Sucrets – pentru boli ale aparatului respirator, precum şi produse pentru menţinerea stării de sănătate, precum Panadol, Coldrex, Parasinus şi Marcofen.
GSK rămâne dedicată pieţei locale. Suntem în România deja de 25 ani şi vom continua să fim unul dintre cei mai importanţi angajatori de pe piaţa locală, cu un total de peste 600 de angajaţi în diviziile noastre farma, consumer healthcare şi distribuţie. În acelaşi timp , până în 2018, vom investi între 8 şi 10 milioane de euro în cercetare şi dezvoltare şi, aşa cum am făcut în toţi aceşti ani, vom continua să sprijinim comunităţile locale” , a declarat Barbara Cygler, director general al GSK România.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Al doilea mare producător de medicamente dispare din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI