Alcoolul si dragostea au aproape acelasi efect asupra creierului

bautura-alcool
Dragostea și consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului – este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) și publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.

Am considerat că această problemă merită să fie studiată, așa că am analizat cercetările existente cu privire la efectele ocitocinei și ale alcoolului. Am fost surprinși de asemănările incredibile între cei doi compuși„, arată unul dintre cercetători, doctorul Ian Mitchell, citat luni de huffingtonpost.fr.
Ocitocina, numită și ‘hormonul dragostei’, este produsă în corpul unei persoane atunci când aceasta simte pasiune, afecțiune și o legătură cu altcineva. Ea se manifestă de altfel în timpul nașterii, ajutând mama să creeze legături cu bebelușul. Această substanță îi face pe oameni fericiți, încrezători, generoși și relaxați, dar poarte provoca și inversul acestor stări: agresivitate, gelozie și aroganță.
Ocitocina poate fi cumpărată de la farmacie sub forma de spray nazal. În această formă au administrat-o cercetătorii participanților la studiul menționat, pentru a-i compara efectele cu cele ale alcoolului.
Ei apreciază totuși că nu ar putea fi utilizată în scop recreativ, fiindcă ar putea exista riscuri: „Nu cred că ocitocina va fi utilizată într-o zi ca alternativă la alcool în viața socială. Însă este un compus neurochimic fascinant și, fără să aibă legătură cu dragostea, ar putea fi folosită ca tratament psihologic sau psihiatric.
Înțelegerea exactă a felului în care ocitocina suprimă unele moduri de acțiune și modifică comportamentul uman poate reprezenta un avantaj real pentru multe persoane. Sperăm ca studiul nostru să lămurească mai mult acest aspect și să deschidă piste pe care nu le-am analizat încă„, a declarat Steven Gillespie, doctor în psihologie la Universitatea din Birmingham, pe site-ul Medical News Today. Până atunci, se pare că Beyonce are dreptate: să fii ‘beat’ sau ‘îndrăgostit’ este aproape același lucru, încheie cu umor huffingtonpost.fr.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Alcoolul si dragostea au aproape acelasi efect asupra creierului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei