Ampla desfasurare de forte astazi in portul militar Constanta. Exercitiu militar de evacuare a non-combatantilor intr-o zona de conflict

Exercitiu-militar-de-evacuare-imigranti2
Militarii Forțelor Navale și Terestre și ai ISU Dobrogea, împreună cu polițiștii de Frontieră au simulat salvarea a zeci de victime aduse dintr-o zonă de conflict.

Secvența de evacuare a non-combațantilor face parte din Exercițiul „Romanian Trident Poseidon 2015”, organizat de către Forțele Navale Române, și cuprinde colaborarea interdepartamentală, în situații de răspuns la criză, dintre Forțele Navale, Forțele Terestre, ISU Dobrogea, Garda de Coastă, Grupul Servicii Petroliere și Direcția Medicală.
40 de civili au fost evacuați dintr-o zonă de conflict și aduși în portul militar Constanța, unde s-au aplicat procedurile standard de operare în astfel de situații.
Refugiații au primit asistență medicală de urgență și au fost decontaminați în mai multe corturi amplasate în Dana Militară.
Cazurile mai grave erau urcate în ambulanţe şi duse la spital. Pentru celelalte persoane autorităţile au asigurat adăpost, hrană, apă, dar şi ajutor medical de urgenţă. Exerciţiul a urmărit creşterea nivelului de cooperare şi interoperabilitate dintre diferite structuri cu atribuţii în situaţii de răspuns la criză, într-un context multinaţional.
Avem o navă pe care au fost salvaţi 40 de oameni. Ei au fost aduşi în portul Constanţa, aici au fost verificate documentele, a avut loc triajul medical şi în final amprentarea şi transportul în locurile în care vor fi cazaţi în continuare. La exerciţiu au fost 200 de oameni implicaţi. Exerciţiul de evacuare non-combatanţi este parte a exerciţiului Trident Poseidon pe care-l desfăşurăm începând cu data de 22 mai”, a declarat şeful Statului Major al Flotei, Adrian Filip.
Exercițiul urmărește creșterea nivelului de cooperare și interoperabilitate dintre diferite structuri cu atribuții în situații de răspuns la criză, într-un context multinațional.
Operația de evacuare non-combatanți este o misiune de relocare a civililor dintr-o zonă de conflict într-un loc fără amenințări și face parte din sfera acțiunilor CIMIC (cooperare civili-militari). Aceasta este condusă de militari și are ca obiectiv asigurarea, cel puțin temporar, a unui adăpost, hrană, apă și ajutor medical de urgență pentru persoanele evacuate.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ampla desfasurare de forte astazi in portul militar Constanta. Exercitiu militar de evacuare a non-combatantilor intr-o zona de conflict”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei