Ana Costea: Romania si-a intensificat interventiile pe segmentul de experienta practica la locul de munca

Ana Costea la reuniunea EPSCO

Ministrul Muncii, Ana Costea, a participat, astăzi, 7 martie, la reuniunea de la Bruxelles a Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului (EPSCO) – secțiunea dedicată miniștrilor Ocupării și Politicilor Sociale.
În temeiul mandatului aprobat pe componenta legislativă și nelegislativă, ministru Ana Costea a susținut aprobarea a două proiecte de concluzii ale Consiliului cu privire la domeniul egalității de gen și promovarea egalității pentru persoanele LGBT aparținând minorităților sexuale. De asemenea în cadrul reuniunii a fost aprobată poziția Consiliului cu privire la propunerea de decizie privind politicile de ocupare a forței de muncă a statelor membre. Participanții au făcut un schimb de opinii privind stabilirea unei noi agende pentru competențe în Europa. În acest sens ministrul Muncii a subliniat că România și-a intensificat intervențiile pe segmentul de experiență practică la locul de muncă, inclusiv prin promovarea uceniciei și că se fac eforturi pentru dezvoltarea procedurilor de recunoaștere a calificărilor/competențelor dobândite în non-formal sau informal.
Principalul punct de dezbatere aflat pe ordinea de zi a fost Semestrul european 2016 privind ocuparea forței de muncă și politicile sociale, iar dezbaterile au vizat pregătirea contribuției EPSCO pentru reuniunea Consiliului European din 17-18 martie.
La finalul sesiunii de dimineață Comisia Europeană a făcut o prezentare cu privire la pachetul privind mobilitatea lucrătorilor. Pachetul conține trei propuneri de revizuire a directivei privind detașarea lucrătorilor, a regulamentului privind coordonarea sistemelor de securitate socială și a directivei privind libera circulație a cetățenilor. Ultimele două propuneri vor fi adoptate după referendumul din Marea Britanie, nefiind însă stabilit dacă acest lucru va avea loc înaintea sau după vacanța de vară.
În marja reuniunii, ministru Ana Costea a avut o întâlnire bilaterală cu domnul Jord Neegard Larsen, ministrul Ocupării din Regatul Danemarcei. Numărul de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Danemarca a crescut sensibil în ultimii ani, ajungând la ora actuală la circa 23.000, 5.000 dintre ei sosind în regat în 2015. În cadrul întâlnirii oficialul român și-a prezentat prioritățile mandatului ministerial care constau în implementarea pachetului de măsuri privind incluziunea și bunăstarea socială, cu accent pe politicile de ocupare a tinerilor, a vârstnicilor și a lucrătorilor mobili, întărirea capacității serviciului Public de Ocupare și introducerea Venitului Minim de Incluziune.
Cei doi miniștri au prezentat pozițiile statelor lor în privința propunerilor de revizuire a pachetului privind mobilitatea lucrătorilor, iar în finalul întâlnirii doamna Ana Costea l-a invitat pe ministrul danez al Ocupării în România pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniile muncii și securității sociale.
Miniștrii muncii din țările U.E. au avut de asemenea și un schimb de opinii privind politicile active pe piața muncii și progresele înregistrate în implementarea recomandărilor specifice de țară. În cadrul acestor discuții, doamna Ana Costea a avut o intervenție pe tema îmbătrânirii active și a anunțat îndeplinirea condiționalităților ex-ante ce reveneau României în acest domeniu, pe aria de competență a Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ana Costea: Romania si-a intensificat interventiile pe segmentul de experienta practica la locul de munca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei