Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anchetă la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa

aeroportul_mihail_kogalniceanu
Ministrul Transporturilor Ioan Rus va trimite corpul de control la Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa să verifice contractele încheiate cu afaceristul Gabriel Comănescu, un apropiat al preşedintelui Băsescu.

Controlul a fost decis după dezvăluirile Antena 3 care arată cum a încercat miliardarul să pună pe butuci aeroportul. Pentru că nu a reuşit să obţină de la stat contractele pe care le dorea la aeroport, Gabriel Comănescu a făcut plângere împotriva directorului.
Corpul de control va verifica unele contracte încheiate între firma Vega Offshore, controlată de miliardarul Gabriel Comănescu şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa. În prezent, omul de afceri are contracte de închiriere spaţii şi prestări servicii încheiate pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de prelungire prin acte adiţionale. Conducerea companiei a refuzat, însă, să spună care este valoarea acestor contracte.
Mai mult, Comănescu dorea amplasarea unui terminal de pasageri, lucru care ar fi dus instituţia de stat în pragul falimentului pentru că toate taxele ar fi încăput pe mâna lui. Proiectul i-a fost refuzat aşa că miliardarul a făcut plângere pentru abuz în serviciu împotriva directorului Aeroportului, Cristian Moldoveanu.
Procurorii de caz au stabilit însă că firma miliardarului Comănescu nu are nicio bază legală pentru această plângere. Însă, Comănescu a decis să atace hotărârea procurorului în instanţă.
Comănescu este cunoscut ca un apropiat al preşedintelui Băsescu. În 2005, omul de afaceri avea să-l însoţească pe Traian Băsescu la Moscova, în prima vizită oficială în calitatea sa de preşedinte. Un an mai târziu, Comănescu cumpără de la Petrom mai multe platforme petroliere de foraj maritim cu un credit de 125 milioane de dolari, iar în 2008 cifra de afaceri a UPETROM Group trece de 400 de milioane de euro. Tot în 2009, Traian Băsescu participă la evenimentul de aniversare a „100 de ani în industrie de petrol şi gaze naturale” organizat chiar de UPETROM.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Anchetă la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI