Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anchetă la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrică Măciuca

Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica
Foto: tolo.ro
Ministrul Muncii, Lia – Olguța Vasilescu, a dispus Corpului de Control și Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) o anchetă la Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Măciuca în urma situației semnalate în presă, se spune într-un comunicat al ministerului.

În urma situației semnalate în presă cu privire la beneficiarii Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Măciuca (CRRN Măciuca), ministrul Muncii, doamna Lia – Olguța Vasilescu, a cerut atât Corpului de Control al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cât și Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, verificarea situației de fapt de la centru și luarea măsurilor legale ce se impun în urma celor constatate.
Totodată, și DGASPC Vâlcea a demarat o anchetă administrativă, iar Consiliul Județean Vâlcea a sesizat Comisia de Disciplină constituită la nivelul Consiliului Județean.
Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică din comuna Măciuca, satul Popești, județul Vâlcea, se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (DGASPC Vâlcea) și funcționează în baza licenței de funcționare eliberată de Comisia de Acreditare a Județului Vâlcea, prin Decizia nr. 18 din 21 septembrie 2012.
Menționăm că este vorba despre un centru rezidențial cu cazare pe perioadă nedeterminată pentru adulți cu handicap aflați în risc de izolare socială, conform cererii de acreditare a serviciului social, înregistrată la Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități.
Potrivit statisticilor furnizate din Registrul Electronic Național (RENPH), la data 31 decembrie 2016 în centru se aflau 92 de persoane, dintre care 36 femei (18 cu handicap mental, 10 cu handicap asociat, 7 cu handicap psihic și o persoană cu handicap fizic) și 56 bărbați (35 cu handicap mental, 10 cu handicap asociat, 11 cu handicap psihic, niciunul cu handicap fizic).
Coordonarea metodologică a implementării standardelor specifice de calitate pentru serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi și acordarea avizului de înfiinţare şi funcţionare, potrivit Legii nr. 448/2006, pentru centrele publice pentru persoanele cu dizabilităţi, se face de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).
În acest context, DGASPC Vâlcea a depus în luna noiembrie a anului 2016 cererea de licențiere a CRRN Măciuca, dosarul fiind înregistrat cu nr. 225/18 noiembrie 2016.
În urma verificării dosarului s-a constatat că acesta nu corespundea condițiilor de fond în ceea ce privește documentele necesare acordării licenței provizorii, fiind necesară completarea cu următoarele acte:
1. Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea privind Regulamentul de Organizare și funcționare a serviciului social;
2. Anexa 5 din HCL nr. 101/204;
3. Autorizația de securitate la incendiu.
CRRN Măciuca a fost notificat că trebuie să completeze dosarul. În urma notificării primite, CRRN a solicitat retragerea acestuia pentru completarea documentelor lipsă, prin adresa nr. 29/18 ianuarie 2017, înregistrată la ANPD în data de 19 ianuarie 2017.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Anchetă la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrică Măciuca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI