Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anunţ FOARTE IMPORTANT pentru elevii de liceu! Ministerul Educaţiei vrea să micşoreze numărul de materii la clasa a XI-a şi a XII-a

remus-pricopie123
Numărul de discipline la clasele a XI-a şi a XII-a va fi micşorat de la 14 la „opt-nouă”, pentru ca elevii să se poată pregăti pentru bacalaureat, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Foarte mulţi profesori ne-au cerut, mai ales la liceu, ca atunci când vor fi aprobate noile programe-cadru, numărul de discipline să scadă spre opt-nouă, adică de la 14 materii. Trebuie să îi dai timp să se pregătească. Mergeţi pe pagina de internet a liceelor din străinătate şi veţi vedea că programa noastră este foarte încărcată„, a spus Pricopie.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţase această intenţie, pentru Mediafax, încă de săptămâna trecută.
Pentru a reduce numărul de materii predate la clasele a XI-a şi a XII-a sunt necesari, în opinia lui, trei-patru ani.
Aş vrea să reuşim să facem acest lucru ca în clasa a XI-a şi a XII-a elevii să ai aibă un număr mai mic de materii şi să opteze în funcţie de interesul lor pentru un domeniu sau altul. Este un proces complicat, pentru că asta înseamnă o reformă structurală a programelor şcolare, dar o vom face. Pentru un astfel demers, ai nevoie de trei-patru ani. (… ) Trebuie reaşezate disciplinele. În anul în care există examene importante, gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic”, a declarat, Pricopie, care a adăugat că „într-un stat normal, aşa se întâmplă„.
Potrivit lui Pricopie, prin această măsură se va da posibilitatea elevilor să se concentreze, cu prioritate, pe materiile pentru examene. „Dacă la clasa a VIII-a, ai cărei elevi dau evaluarea, sunt două probe, trei cu cea pentru minorităţi, la bacalaureat numărul de probe este mult mai mare, pentru că avem şi probele eliminatorii„, a mai spus Pricopie.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Anunţ FOARTE IMPORTANT pentru elevii de liceu! Ministerul Educaţiei vrea să micşoreze numărul de materii la clasa a XI-a şi a XII-a”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI