Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anunț important făcut de Klaus Iohannis la New York

Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până în 2020, 70% din instituţiile din România vor avea experţi în egalitatea de gen.

„În România, suntem pe deplin angajați în susținerea unei abordări integratoare a egalității de gen ca element-cheie pentru promovarea politicilor sensibile la problematica egalității de gen și ca un instrument puternic de protecție și sprijin pentru victimele violenței domestice”, a spus Iohannis la lansarea „Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions”, care promovează egalitatea de șanse între bărbați și femei, scrie Agerpres.
El a arătat că din 2015, când România s-a alăturat inițiativei HeForShe Impact Champions, s-au produs o serie de progrese semnificative în ceea ce privește egalitatea de gen.

Iohannis la HeForShe Impact Champions
Șeful statului a menționat unul dintre angajamentele de impact puse în practică în România, și anume, crearea unei noi profesii — expertul în egalitatea de gen.
„Nevoia de a implementa această nouă profesie a venit în urma înțelegerii faptului că numai un efort instituționalizat ar duce la schimbarea concretă și cuantificabilă a mentalității. Am realizat faptul că trebuie să transformăm această inițiativă într-o abordare la nivelul întregului guvern”, a spus Iohannis.
Iohannis a menționat că, până în prezent, 1.100 de oameni din administrația publică locală și centrală au fost pregătiți ca specialiști în egalitatea de gen.
„Până în 2020, 70% din instituțiile publice naționale și locale din România vor avea experți în egalitatea de gen”, a spus șeful statului, adăugând că în prezent se lucrează la o Nouă strategie privind promovarea egalității de gen și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2018-2020 și la Planul de aplicare a acesteia.
„Această conferință va reprezenta o oportunitate pentru 400 de femei de afaceri francofone din 80 de țări din întreaga lume de a se implica în dezbatere și de a împărtăși experiențe și bune practici. Ca urmare a acestui eveniment, va fi creată o rețea-platformă, care să le permită participanților să continue dezbaterile începute la București”, a indicat șeful statului.
El a concluzionat că în ceea ce privește egalitatea de gen mai este mult de lucru. „Am ajuns foarte departe, dar mai avem mult de muncă în continuare. Vă invit pe toți să vă asumați această provocare, deoarece nu există niciun sector de activitate în care o abordare integratoare a dimensiunii de gen nu este necesară! Așadar, haideți să schimbăm lucrurile împreună!”, le-a transmis Iohannis participanților la eveniment. Sursa foto: presidency.ro

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Anunț important făcut de Klaus Iohannis la New York”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI