Apă radioactivă, într-o conductă ce alimentează un sat din Bulgaria

Apa radioactiva intr-o conducta

Testele efectuate de Inspectoratul local de sănătate din Blagoevgrad au indicat prezenţa apei radioactive într-o conductă de apă potabilă din satul Krastilţi, situat în sud-vestul Bulgariei, relatează site-ul Novinite.com., citat de Agerpres.
Potrivit postului public de radio bulgar, testele de laborator au fost efectuate în urma sesizărilor primite de la localnici.
Testele au arătat că apa nu respectă normele privind uraniul natural, a declarat Maria Stanceva, o reprezentantă a Inspectoratului regional de sănătate, adăugând că a fost emis un ordin pentru încetarea alimentării cu apă şi înmânat primarului localităţii.
Stanceva a sugerat că inspectoratul a făcut mai multe verificări şi a aflat că alimentarea cu apă a fost oprită şi ulterior reluată. Ea a afirmat că primarul din municipalitatea Sandanski a primit sancţiuni administrative.
Primarul din Sandanski, Andon Totev, a declarat că va contesta în instanţă sancţiunile primite şi că a făcut tot posibilul pentru a proteja populaţia de apa radioactivă. El a mai spus că a fost oprită alimentarea cu apă, dar localnicii au reuşit să o repornească pe cont propriu.
Totev a promis că va aduce cisterne cu apă în sat dar a contestat acurateţea testelor, subliniind că mina de uraniu din apropiere este închisă de peste 35 de ani.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Apă radioactivă, într-o conductă ce alimentează un sat din Bulgaria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI