APDRP devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale

apdrp
APDRP se reorganizeaza si devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR)

In vederea imbunatatirii capacitatii institutionale pentru implementarea PNDR 2014 – 2020, APDRP se reorganizeaza si devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Ordonanta care stabileste cadrul legislativ de organizare si functionare a AFIR a fost aprobata in sedinta de Guvern in data de 18 iunie 2014, urmand a intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Reorganizarea Agentiei vine in contextul inceperii unei noi perioade de programare financiara la nivelul Uniunii Europene si al necesitatii de optimizare a activitatii, in sensul debirocratizarii si eficientizarii proceselor derulate de institutie, se arata intr-un comunicat emis de APDRP.
Conform comunicatului emis de APDRP, procesul de reorganizare presupune:

  • aplicarea unor sisteme de management performante care vor asigura reducerea duratei de analizare a solicitarilor de finantare;
  • descentralizarea unor activitati la nivelul structurilor judetene ale Agentiei;
  • un control mult imbunatatit al utilizarii fondurilor platite;
  • eliminarea unor procese complexe si greoaie (de exemplu, simplificarea procesului de achizitie de bunuri de catre beneficiarii privati prin intocmirea de catre Agentie a Bazei de date cu preturi de referinta);
  • reducerea timpului necesar pentru solicitarea fondurilor europene (de exemplu, prin implementarea sistemului de depunere on-line a Cererii de finantare pentru majoritatea masurilor de investitii disponibile prin PNDR).

AFIR va prelua atat partea de implementare si monitorizare a SAPARD si PNDR 2007-2013, pana la finalizarea acestora, cat si implementarea tehnica si financiara a PNDR 2014 – 2020. Astfel, reorganizarea Agentiei va asigura derularea in bune conditii a managementului PNDR 2007 – 2013, precum si absorbtia eficienta a fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei prin PNDR 2014 – 2020.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “APDRP devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI