APDRP devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale

apdrp
APDRP se reorganizeaza si devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR)

In vederea imbunatatirii capacitatii institutionale pentru implementarea PNDR 2014 – 2020, APDRP se reorganizeaza si devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Ordonanta care stabileste cadrul legislativ de organizare si functionare a AFIR a fost aprobata in sedinta de Guvern in data de 18 iunie 2014, urmand a intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Reorganizarea Agentiei vine in contextul inceperii unei noi perioade de programare financiara la nivelul Uniunii Europene si al necesitatii de optimizare a activitatii, in sensul debirocratizarii si eficientizarii proceselor derulate de institutie, se arata intr-un comunicat emis de APDRP.
Conform comunicatului emis de APDRP, procesul de reorganizare presupune:

  • aplicarea unor sisteme de management performante care vor asigura reducerea duratei de analizare a solicitarilor de finantare;
  • descentralizarea unor activitati la nivelul structurilor judetene ale Agentiei;
  • un control mult imbunatatit al utilizarii fondurilor platite;
  • eliminarea unor procese complexe si greoaie (de exemplu, simplificarea procesului de achizitie de bunuri de catre beneficiarii privati prin intocmirea de catre Agentie a Bazei de date cu preturi de referinta);
  • reducerea timpului necesar pentru solicitarea fondurilor europene (de exemplu, prin implementarea sistemului de depunere on-line a Cererii de finantare pentru majoritatea masurilor de investitii disponibile prin PNDR).

AFIR va prelua atat partea de implementare si monitorizare a SAPARD si PNDR 2007-2013, pana la finalizarea acestora, cat si implementarea tehnica si financiara a PNDR 2014 – 2020. Astfel, reorganizarea Agentiei va asigura derularea in bune conditii a managementului PNDR 2007 – 2013, precum si absorbtia eficienta a fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei prin PNDR 2014 – 2020.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “APDRP devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI