Aproape 40% dintre romani sunt nemultumiti de nivelul taxelor locale

sondaj-taxe-locale

Mai mult de o treime dintre români sunt nemulţumiţi de nivelul taxelor locale, potrivit unui sondaj Avangarde, care vizează administraţia locală, informează Agerpres.
Potrivit cercetării, 60% dintre respondenţi nu cunosc numele preşedintelui Consiliului Judeţean, 23% sunt destul de nemulţumiţi de activitatea acestuia, 18% – nemulţumiţi şi 6% – foarte nemulţumiţi, iar 28% nu-l cunosc.
Comparativ, 21% dintre respondenţi s-au declarat foarte mulţumiţi de activitatea primarului, 46% mulţumiţi şi 23% nemulţumiţi, în timp ce de activitatea prefectului s-au declarat foarte mulţumiţi şi mulţumiţi 5% şi, respectiv, 23%. De asemenea, 17% dintre cei chestionaţi au susţinut că sunt nemulţumiţi de activitatea prefectului, iar 30% nu ştiu cine este.
La întrebarea ”Personal cât sunteţi de mulţumit de comunicarea cu angajaţii primăriei?”, aproape jumătate dintre cei chestionaţi (49%) au spus că sunt mulţumiţi, 19% nemulţumiţi şi 12% ”nu este cazul”. 43% dintre respondenţi au susţinut că sunt mulţumiţi de comunicarea cu edilul şi 15% – nemulţumiţi. 18% dintre cei chestionaţi au răspuns că ”nu este cazul”.
În ceea ce priveşte comunicarea cu consilierii judeţeni, gradul de nemulţumire a scăzut la 14%. 19% s-au declarat mulţumiţi de comunicarea cu aleşii locali, în timp ce 43% au susţinut că ”nu este cazul”.
Cercetarea a fost realizată în perioada 14 – 26 aprilie, pe un eşantion de 1.000 de persoane de 18 ani şi peste. Tipul eşantionului: probabilist, stratificat. Metoda de culegere a datelor: faţă-în-faţă cu respondentul, la domiciliul acestuia.
Selecţia gospodăriilor s-a făcut după metoda ”random route”, iar cea a persoanelor, după regula ”persoana care îşi aniversează ziua de naştere cel mai aproape de începutul anului”. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,1%, pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut pe baza datelor INS 2012. Au fost verificate telefonic 270 de chestionare.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Aproape 40% dintre romani sunt nemultumiti de nivelul taxelor locale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei