Arme, muniţie, maşini furate şi ţigări de contrabandă, găsite la controale în judeţele de graniţă

Actiunea-Blocada-în-judetele-din-zona-de-frontieră-non-UE
Ieri, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română în zona granițelor non-UE, respectiv din Nord, Est și Sud-Vest, au fost constatate aproape 300 de infracțiuni. De asemenea, polițiștii au aplicat aproape 5.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 1.900.000 de lei .

Acțiunile au fost dispuse de chestorul general Petre Tobă în judeţele limitrofe frontierei cu statele non-UE, respectiv Ucraina (Satu-Mare, Maramureş şi Suceava), Moldova (Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi Serbia (Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş), 2.765 de polițiști au fost la datorie.
La acțiunea ,,Blocada”, participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor din vecinătatea acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.
Ieri, polițiștii angrenați în misiunile operative au efectuat 1.058 de controale la unităţi comerciale, 56 de percheziţii și au instituit 402 filtre rutiere în urma cărora au constatat 298 de infracţiuni, dintre care 110 în flagrant. Dintre acestea, 41 au fost infracţiuni de natură judiciară, 178 de natură economico-financiară, 52 la regimul circulaţiei, 18 la regimul armelor şi muniţiilor şi 9 pe alte linii. 216 persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte, 7 fiind reţinute şi 6 arestate preventiv.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 5.772 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 1.900.000 de lei, dintre care 568 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică şi 586 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
De asemenea, polițiștii au depistat 4 persoane urmărite, dintre care una cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, una cu mandat de arestare preventivă și una cu mandat european de arestare.
Poliţiştii au aplicat cele mai multe amenzi şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie, respectiv 4.289, dintre care 23 pentru consum de alcool şi 1.238 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reţinute 254 de permise de conducere, retrase 80 de certificate de înmatriculare, iar pentru 3 mijloace auto a fost luată măsura indisponibilizării.
Ca măsuri complementare, au fost confiscate 83.224 de ţigarete, 20 de arme (3 letale și 17 neletale), 243 de bucăţi de muniţie. De asememena, au fost descoperite 2 depozite de țigarete. Valoarea bunurilor confiscate este de aproape 200.000 de lei.
În urma verificării autovehiculelor din filtrele rutiere instituite, au fost identificate 4 maşini furate.
Acțiunile continuă până la sfârșitul acestei săptămâni.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Arme, muniţie, maşini furate şi ţigări de contrabandă, găsite la controale în judeţele de graniţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI