Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Au fost semnate 63 de contracte de finanţare prin POSDRU, cu o valoare 160 de milioane de euro

CONTRACTE-SEMNATE-POSDRU
Ministrul Muncii, Rovana Plumb şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici au semnat, luni, mai multe contracte de finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Prim-ministrul Victor Ponta a participat la eveniment.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a declarat că s-au semnnat 63 de contracte cu o valoare de peste 160 de milioane de euro din care 140 sunt bani europeni. „Următoarea perioadă septembrie-octombrie vom continua să lansăm astfel de cereri de proiecte de peste 600 de milioane de euro astfel încât să consumăm toţi banii alocaţi României. Este prima dată când evaluarea contractelor durează mai puţin de o lună de zile, în trecut acest lucru dura chiar şi peste 9 luni. Este prima dată când semnăm contracte înainte de finalizarea procesului de evaluare. Am limitat salarizarea experţilor pe contracte şi cheltuielile legate de echipamentele care se cumpărau prin aceste programe. Prin aceste contracte se finanţează peste 2700 de locuri de muncă. Vom lansa de mâine acele proiecte sociale. Se vor putea depune în sistem informatic. Săptămâna viitoare vom lansa un nou set de proiecte de finanaţare pentru tineri, care vor avea ca obiectiv crearea de locuri de muncă şi să aducă în economie acele idei care să aducă plus valoare„, a spus Eugen Teodorivici.
La semnarea proiectelor a fost prezentă şi Rovana Plumb, ministrul Muncii, care a arătat că ministerul pe care îl conduce este beneficiarul, în cadrul POSDRU, a patru proiecte ce însumează 90 milioane euro şi care vor crea 10.000 locuri de muncă.
Un prim proiect care vizează ajutarea şi promovare aşi accesul pe piaţa muncii a 7000 de femei dar şi a unor grupuri vulnerabile, tineri care ies din sistemul de protectie socială, persoane cu dizabilităţi şi de etnie romă. Calificarea a 5000 de lucrători sociali care vor avea ocazia să participe la cursuri de formare continuă prin sistem informatic. Un alt proiect implementat prin Departamentul Pentru Egalitate de Şanse care vizează măsuri active pentru combaterea violenţei domestice şi traficului de persoane. Pentru prima dată se va crea o bază de date pentru a evita aceste situaţii şi o linie directă unde vor putea fi semnalate. Alte două proiecte vizează dialogul social” a declarat Rovana Plumb.

Ponta a adăugat că programul POSDRU a fost în anii trecuți unul dintre „coșmarurile” României, care a irosit resurse importante. „POSDRU a fost unul din (…) coșmarurile noastre, din fericire unul dintre pariurile pe care le-am câștigat. Un program nu doar suspendat, dar un program care a chinuit pe foarte multă lume și care a irosit foarte multe resurse. Din momentul în care am reușit să-l deblocăm (…), este un program operațional„, a spus premierul.

Mesajul pe care am vrut să-l dăm este că programul merge mai departe, că se semnează noi contracte. Vreau să vă îndemn să ne pregătim pentru 2014-2020„, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria, cu ocazia semnării unor contracte de finanțare prin POSDRU, alături de ministrul Muncii, Rovana Plumb, și de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Al doilea mesaj este acela că avem o datorie la nivel naţional şi european să dezvoltăm programele de economie socială, de sprijin pentru persoanele dezavantajate. Eu cred că o societate modernă este aceea în care nu doar cei puternici, cei care ştiu să răzbată în viaţă trebuie să trăiască, dimpotrivă trebuie să trăim toţi. Toate programele pe care le dezvoltăm în acest sens fac foarte bine societăţii în ansamblu, cred ca toţi ne simţim mai bine dacă ştim că se crează locuri de muncă. Trebuie să oferim aceste oportunităţi egale tuturor. Trebuie să facem mai mult. Partea legislativă trebuie modificată şi mai departe partea de sistem administrativ unde întotdeauna este ceva de îmbunătăţit. Fiecare euro să-l folosim într-un scop atât de necesar şi de nobil ca cel care ne-a adus astăzi aici„, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria, cu ocazia semnării unor contracte de finanțare prin POSDRU.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Au fost semnate 63 de contracte de finanţare prin POSDRU, cu o valoare 160 de milioane de euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI