Bani de la Guvern pentru familiile sărace şi persoanele singure

Bani pentru familii singure
Guvernul a aprobat miercuri, la solicitarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale alocarea sumei de 2,135 milioane lei ca ajutoare de urgență pentru sprijinirea unui număr de 709 familii și persoane singure afectate de incendii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, informează Biroul de presă al Executivului remis Lumea Presei.

Familiile și persoanele singure care beneficiază de aceste ajutoare sunt din 35 de județe și din municipiul București și se confruntă cu următoarele situații:
• Un număr de 609 familii și persoane singure se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile care urmează să primească ajutor financiar suferă de afecțiuni grave de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată sau intervenții chirurgicale costisitoare neacoperite în totalitate de către casele județene de asigurări de sănătate.
• 85 de familii se află în situații de necesitate cauzate de incendii care le-au afectat locuințele
• Alte 15 familii au nevoie de sprijin după ce locuințele și anexele gospodărești le-au fost afectate de inundații sau fenomene meteorologice periculoase
Beneficiarii acestor ajutoare de urgență au fost identificați pe baza anchetelor sociale realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială. Ajutoarele se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bani de la Guvern pentru familiile sărace şi persoanele singure”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei