Bashar al-Assad, reales presedinte al Siriei

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad, reales presedinte al Siriei

Bashar al-Assad a fost reales presedinte al Siriei cu 88,7% din voturi, a anuntat miercuri presedintele parlamentului, Mohammad al-Laham, asigurandu-si un al treilea mandat in ciuda razboiului civil din tara, relateaza AFP și Reuters.
In urma unui scrutin calificat drept ‘farsa’ de opozitie si tarile occidentale, Bashar al-Assad a obtinut un nou mandat de 7 ani in fruntea statului sirian.
Declar victoria dr. Bashar Hafez al-Assad la presedintia Republicii Arabe Siria cu majoritatea absoluta a voturilor”, a anuntat Laham intr-un discurs televizat.
Ceilalti doi candidati, Hassan al-Nouri si Maher al-Hajjar, folositi in acest scrutin pentru a da impresia unor alegeri democratice, au obtinut 4,3% și 3,2% din voturi.
Conform unui anunt facut anterior de Curtea constitutională electorala din Siria, participarea la vot a fost de 73,4%, la scrutin participand 11,6 milioane de persoane din cele 15,8 milioane cu drept de vot. Oficialii sirieni au descris victoria previzibila a lui Assad drept o razbunare împotriva celor care se lupta de trei ani sa-l înlature de la putere.
Potrivit Reuters, in Siria s-a votat in zonele controlate de guvern, dar nu si in zone importante din nordul si estul tarii unde rebelii detin controlul.
Pana in prezent, in urma razboiului civil din Siria si-au pierdut viata in jur de 160.000 de persoane, circa trei milioane au parasit tara ca refugiati, tot atatia fiind stramutate in interiorul tarii, noteaza agentia de stiri britanica.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bashar al-Assad, reales presedinte al Siriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI