Bateria inteligentă avertizează asupra pericolului de explozie

baterie_inteligenta

Datorită avantajelor, bateriile litiu-ion sunt cele mai folosite la gadgeturi. Există totuși pericolul ca acestea să explodeze, însă un nou material încorporat promite să schimbe totul.
O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a creat bateria inteligentă care poate avertiza asupra pericolului de explozie, scrie Digital Trends. Coordonatorul studiului apărut în revista „Nature Communications” este Yi Cui, profesor în domeniul științei materialelor și ingineriei.
Orice baterie, cu litiu sau nu în ea, conține un anod încărcat negativ și un catod încărcat pozitiv. Fiind separate de un strat subțire de polimer, ele acționează pentru a genera electricitate din ionii electrolitilor care călătoresc între aceștia. Problemele apar atunci când există un defect de fabricație sau încărcarea nu este făcută corespunzător.
Yi Cui și echipa sa au utilizat un alt tip de mecanism ce folosește un polimer separator inteligent. Practic, prin adăugarea unui strat microscopic de cupru pe o parte a polimerului, experții au putut măsură diferența de voltaj dintre anod și separator. Avantajul materialului este că el poate funcționa în orice tip de baterie, conform celor care au făcut descoperirea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Bateria inteligentă avertizează asupra pericolului de explozie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei