bauMax a vândut cele 15 magazine din România către grupul francez Adeo

bauMax a vândut cele 15 magazine din România

Compania austriacă de bricolaj bauMax a anunţat marţi că a ajuns privind vânzarea celor 15 magazine ale sale din România către grupul francez Adeo, informează APA.
Vânzarea magazinelor din România, care s-a derulat sub forma unei tranzacţii cu acţiuni, depinde însă de obţinerea aprobării autorităţilor antitrust din România. Preţul de achiziţie nu a fost dezvăluit.
Suntem fericiţi că am găsit o soluţie foarte bună pentru bauMax România, care permite un viitor pozitiv pentru toţi cei implicaţi, în special pentru furnizorii care pot continua ca şi până acum să demonstreze potenţialul pieţei româneşti. bauMax poate continua acum restructurarea cu succes, împreună cu băncile, mai ales în cele cinci ţări de bază„, a declarat directorul general de la bauMax, Michael Hurter.
bauMax, companie cu aproximativ 9.000 de angajaţi, dintre care 4.000 numai în Austria, încearcă în prezent să-şi restructureze datoriile după o expansiune ambiţioasă în Europa de Est şi Turcia. În 2012 (ultimul an pentru care există date disponibile), pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, din cauza situaţiei dificile de pe pieţele din Europa de Est.
După ce francezii de la Bricostore au vândut reţeaua locală către Kingfisher, operaţiunile Praktiker au fost preluate de omul de afaceri turc Omer Susli, iar nemţii de la OBI au decis să plece din România, aceasta este o a patra mutare ce va duce la consolidarea pieţei de profil.
bauMax nu a dezvăluit preţul tranzacţiei, care trebuie să obţină avizul autorităţilro române pentru concurenţă.
Vânzarea operaţiunilor din România reprezintă un pas important pentru bauMax în procesul de restructurare, care ar urma să se desfăşoare până în 2016. Compania a anunţat în primăvară că bauMax se va concentra pe cinci ţări, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia, şi va analiza operaţiunile din Turcia, România, Bulgaria şi Croaţia.
Retailerul austriac bauMax a înregistrat o pierdere de 126 milioane de euro în 2012, după ce extinderea în Europa de Est a pus o presiune prea mare pe finanţele companiei. Ultima piaţă pe care a intrat a fost Turcia, în 2010.
Cele mai mari pierderi au fost raportate în 2012 în România, de 26 milioane euro, şi Turcia, 14 milioane euro, potrivit cotidianului austriac Die Presse. Cu excepţia Slovaciei, toate diviziile est-europene ale bauMax au înregistrat pierderi.
Grupul a acumulat datorii de 1 miliard de euro, din care 350 milioane euro împrumuturi pentru operaţiuni şi 650 milioane euro credite ipotecare.
Piaţa românească a retailului de bricolaj traversează o perioadă dificilă, marcată de retrageri şi consolidare.
Conform cotidianului Ziarul Financiar, pe piaţa românească concurează mai mulţi retaileri de bricolaj, precum Ambient, bauMax, Kingfisher, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker şi Leroy Merlin.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “bauMax a vândut cele 15 magazine din România către grupul francez Adeo”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI