Căldura şi apa caldă s-ar putea scumpi în perioada următoare

Se-scumpeste-energia-termica

Prețul gazelor naturale nu va crește în perioada următoare, însă este posibilă o majorare a prețului la energia termică furnizată consumatorilor casnici racordați la sistemul centralizat, a declarat luni, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț.
Aceste centrale termice funcționează în zona eligibilă și în mod normal ar trebui să-și ia gaze naturale din zona concurențială, care au preț mai mare decât prețul pe care îl au consumatorii casnici, care până în 2021 vor beneficia de un program de creștere etapizată și nu se pune problema de creștere a prețului la acest tip de consumatori, ci doar la consumatorii casnici, care sunt discriminați, pentru că centralele termice de care aparțin ei sunt obligate să ia gaze naturale de pe piața concurențială la prețuri de industrie„, a spus Havrileț, care a participat la o dezbatere privind modificarea Legii 123 a energiei, găzduită de Camera Deputaților, scrie Agerpres.
Havrileț consideră că este necesară o modificare legislativă și aplicarea unui tratament egal consumatorilor.
Acesta a spus că, de la momentul liberalizării pieței gazelor, în acest an, au apărut diferențe de preț la furnizori.
Din acest an, din momentul în care am liberalizat piața non-casnică, există o diferență, de la 90 de lei pe Megawat la consumatorii industriali, față de 53 de lei la consumatorii casnici. Asta înseamnă că din această iarnă ar exista această discrepanță majoră, care ar putea să aducă la energia termică un preț mai mare, pentru că ar fi utilizate gazele la prețul industrial. Am sesizat Departamentul de Energie. Suntem într-o colaborare, și în această săptămână cred că va ieși un prim draft de ordonanță de urgență de modificare a legii și de aducere la același numitor a consumatorilor casnici, indiferent de unde își iau energia termică„, subliniază Havrileț.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Căldura şi apa caldă s-ar putea scumpi în perioada următoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei