Carmen Dan: Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat

Carmen Dan
Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, consideră că acțiunile premierului Sorin Grindeanu pot fi considerate „o veritabilă încercare de lovitură de stat”.

„Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (Grindeanu — n.r.) este premier în funcție, până la moțiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred că aceste două componente nu pot fi separate. Un premier nu poate să-și facă treaba de premier fără Cabinet. Încercarea disperată de a constitui un cabinet, punând presiune continuă și negociind (…), înseamnă că ți-ai propus să creezi o structură care nu este constituțională. Eu așa văd, o încercare disperată de a impune un guvern, eludând Constituția”, a declarat Carmen Dan vineri la Antena 3.
Ea a arătat că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va semna decretul de schimbare a ei din funcție și decretul de desemnare ca interimar a lui Sorin Grindeanu, îi va ceda acestuia funcția de ministru de Interne.
„Dacă domnul președinte Iohannis semnează decretele și decretele se publică în Monitorul Oficial, eu sunt un om care respectă legea și am să-i cedez domnului Grindeanu locul de ministru de Interne și presupun că va face tot ce spune secretarul general”, a spus Carmen Dan.
În opinia sa, Victor Ponta și-a dorit foarte mult să fie iarăși premier și „își imaginează că a și reușit”.
„Ceea ce e de reținut aici este că a existat o grabă extraordinară în a rezolva această problemă, sens în care s-a și pus pe secretarul general al Guvernului o presiune extraordinară. Din câte știu eu, secretarul general al Guvernului nu și-a delegat atribuțiile. Din câte știu eu, secretarul general al Guvernului, în momentul în care s-a luat această interesantă decizie, lipsea de o jumătate de oră pentru că avea un puseu de tensiune. Ar trebuie să constați lipsa de la serviciu a unui înalt funcționar public prin alte metode, nu prin lipsa pentru o jumătate de oră”, a apreciat Carmen Dan.
Ea consideră că actele prin care s-a dispus înlocuirea secretarului general al Guvernului sunt nelegale și, „în mod normal, aceste acte trebuie desființate”. (Agerpres)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Carmen Dan: Eu cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei