Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Carmen Dan: Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici, respectă legea și ierarhia militară

Carmen Dan
stirileprotv.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe la sediul MAI, că Jandarmeria a acționat conform Legii la protestul de vineri seara.

„Cei trei jandarmi sunt într-o stare bună și asta este cel mai important. În ceea ce privește tânăra, deși este în stare de șoc traumatic, i-am simțit voința de a merge mai departe și recunoștința că e în viață. Sunt câteva aprecieri pe care vreau să le fac. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politice, eu am această obligație. Alte aspecte vor face obiectul unui raport în CSAT dacă mi se va cere. În ceea ce privește schimbul de informații anterior, MAE a colaborat cu structurile partenere. Ieri am fost la Minister, pentru că eu știu ce înseamnă această responsabilitate, dar asta nu înseamnă că am intervenit. Nu ministrul conduce structurile ministerului. Orice angajat al MAE să iasă să spună că a primit un ordin de la Carmen Dan. Ceea ce s-a petrecut aseară este grav. Ce s-a întâmplat aseară nu are legătură cu diaspora. Au fost niște huligani. Huliganii nu au legătură cu diaspora”, a declarat ministrul Dan.
Carmen Dan a precizat că „prima operațiune de înlăturare a factorilor de risc” a avut loc în jurul orei 16.00, când o parte din manifestanți au încercat să pătrundă în curtea Guvernului.
„În orice alt stat european, statul intervine în forță pentru stabilirea ordinii și liniștii publice. Orice om normal a putut constata că intervenția în forță a fost justificată de intervenția acelor huligani. O primă intervenție s-a desfățurat la ora 16.00 când s-a încercat pătrunderea în curtea Guvernului. La 17.30- 18.00 au fost presiuni asupra jandarmilor. Huliganii s-au folosit de persoane pașnice ca scut. Până la 22.00, au fost făcute somații prin intermediul somației sonore, la 22.12 ultima somație. la 23.12 a fost declanșată intervenția în forță. Sunt constituite echipaje operative, care vizualizează imagini pentru identificarea vinovaților”.
„Intervenția președintelui de aseară a fost prematură. Trebuie să facă aprecieri Parchetul Militar. Dacă aceste violențe ar fi avut loc în fața altor instituții ale statului, cum ar fi Palatul Cotroceni, tot așa ar fi fost apreciată intervenția Jandarmilor? Am să mai explic o dată, pentru cei care s-au grăbit să politizeze o acțiune legitimă a structurilor. Nu vă imaginați că ministrul de Interne dispune acțiunile Jandarmeriei, Poliției sau Pompierilor. Ordinul a fost aprobat de prefect conform legii. Având în vedere că sunt anunțate proteste în această seară, rog protestatarii să se delimiteze de violențe și cer forțelor de ordine să nu se lase intimidate de declarațiile poltice și să acționeze în conformitate cu legea”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Carmen Dan: Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici, respectă legea și ierarhia militară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI