Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cat costa carnea de miel de Pasti si cu cat s-ar putea scumpi?

miei-de-pasti
Ciobanii vând carnea de miel, în această perioadă, cu preţuri cuprinse între 22 şi 25 de lei pe kilogram şi mieii în viu cu 10 lei pe kilogram. Totuși, ei nu exclud o scumpire cu 20% faţă de preţul actual, în apropierea Paştelui, pe fondul creşterii cererii externe pentru mieii româneşti, în Italia şi Grecia.

Mieii româneşti nu vor lipsi de pe piaţă în această perioadă, iar preţurile variază între 22 şi 25 lei pe kilogram la carne, în timp ce mieii în viu au acum un preţ de 10 lei pe kilogram. Este posibil ca înainte de Paşte să ajungă la 12-13 lei kilogramul în viu şi poate la 30 de lei kilogramul de carne, însă depinde mult şi de cererea de pe piaţa externă. Acum reuşim să exportăm miei mai mici în Italia, iar pe cei mai mari în Grecia. Preţurile la carne ajung şi la 35 de lei pe kilogram, iar în viu la 10-12 lei„, a declarat preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din România – Romovis, Ioan Câmpeanu, citat de Agerpres.
Acesta a precizat că exporturile de ovine în Turcia nu au fost reluate, deşi au fost îndeplinite toate cerinţele partenerilor turci, iar pe Iordania şi ţările arabe, unde au fost sistate exporturile din cauza ‘bolii limbii albastre’, încă se aşteaptă „rezolvarea anumitor încurcături” pentru a le putea pune în practică.
Toată lumea este supărată pentru că din 16 august am rămas cu mieii pe stoc şi nu am mai exportat în Iordania şi ţările arabe. Autorităţile ne-au promis că ne vor ajuta, dar încă aşteptăm să se pună în practica ceea ce s-a stabilit împreună cu asociaţiile crescătorilor de ovine„, a adăugat Câmpeanu.
Preşedintele federaţiei a mai precizat că ciobanii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu şi-au primit plata suplimentară pe cap de animal, aferentă anului 2014, dar şi de faptul că nu a demarat campania de depunere a cererilor pe suprafaţă, iar ciobanii riscă să plătească penalizări după data de 15 mai.
Reprezentantul oierilor susţine că, în acest an, pe piaţa internă se vor sacrifica în jur de 800.000 – 1 milion de miei, pentru că românii nu prea mai au bani să cumpere, iar în ceea ce priveşte cifrele privind sacrificarea a 2,5 – 3 milioane de miei în fiecare an „acestea se mai pun şi din burtă”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cat costa carnea de miel de Pasti si cu cat s-ar putea scumpi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI