Câţi bani falşi circulă prin România şi care sunt bancnotele preferate de falsificatori

Câţi bani falşi circulă prin România

În 2013, au fost depistate în România aproape 1.200 de banconte false, cu mult sub nivelul din anul precedent, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.
Cele 1.184 de bancnote false (lei), expertizate la BNR, reprezintă o scădere de 74% faţă de nivelul anului 2012, potrivit datelor din raportul BNR pentru anul 2013.
Din numărul total de bancnote false, 440 au fost capturate de poliţie în cursul unor acţiuni specifice, înainte de a fi puse în circulaţie, iar 5 au constituit alte cazuri (confiscări şi altele), astfel încât doar 739 de falsuri au fost depistate în circulaţie (cu 66 la sută mai puţin decât în anul 2012). În marea lor majoritate falsurile au fost realizate pe hârtie, cu imitarea, într-un mod rudimentar, a ferestrei transparente” se arată în raportul BNR.
Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, cu 820 bucăţi, din care 94 bucăţi au fost realizate pe un material plastic asemănător substratului de polimer. Pe locul al doilea s-a situat bancnota de 50 lei, cu un număr de 172 falsuri, iar pe locul al treilea, bancnota de 200 lei, cu un număr de 132 falsuri, se mai arată în raportul Băncii Centrale.
Nimeni nu s-o obosit să falsifice vreo bancnotă de un leu, iar numărul bancotelor de cinci lei falsificate şi descoperite a fost de doar trei bucăţi.
Numărul de falsuri la un milion de bancnote în circulaţie a fost de 0,82 bucăţi, cu 70 la sută mai mic decât în anul 2012„, se mai arată în raportul BNR.
Incidenţa falsurilor de bancnote euro a fost însă ceva mai mare decât în anul precedent. „În anul 2013, numărul de falsuri ale bancnotelor euro descoperite în circulaţie pe teritoriul României şi expertizate la BNR a fost de 2 540 bucăţi, cu 2,3 la sută mai mare decât în 2012” se mai arată în raportul Băncii Naţionale a României.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Câţi bani falşi circulă prin România şi care sunt bancnotele preferate de falsificatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI