Câţi bani a primit România, după aderare, de la bugetul U.E.?

bani primitti de Romania după aderare

România este una dintre țările care au reușit să atragă unul dintre cele mai mici procente din totalul sumelor puse la dispoziție prin programele de finanțare puse la dispoziție de Bruxelles. Potrivit Mediafax, România a primit de la bugetul Uniunii Europene, în ultimii șapte ani, 24,67 miliarde euro până la finalul primului semestru din 2014, și a plătit în această perioadă către UE 10,2 miliarde euro, soldul fluxurilor fiind în favoarea României cu 14,46 miliarde euro, potrivit Raportului privind situația economică și bugetară pe primele șase luni ale anului 2014 al Ministerului Finanțelor Publice.
Pentru anul 2014, raportul arată că, în primul trimestru, România a primit de la bugetul UE 3,58 miliarde euro și a plătit 1,005 miliarde euro, soldul fluxurilor fiind favorabil României cu 2,58 miliarde euro.
În prima jumătate a anului în curs, România a primit fonduri structurale și de coeziune de 1,74 miliarde euro, fonduri pentru dezvoltare rurală și pescuit — 521,35 milioane euro și plățile FEGA pentru fermieri — 1,29 miliarde euro.
După aderare, în 2007, România a primit de la UE fonduri pre-aderare de 2,66 miliarde euro și fonduri post-aderare de 22,01 miliarde euro, din care fonduri structurale și de coeziune — 9,07 miliarde euro, fonduri pentru dezvoltare rurală și pescuit — 5,644 miliarde euro, plăți din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA) pentru fermieri — 5,936 miliarde euro, alte fonduri post-aderare — 1,35 miliarde euro.
Programul autorităților române prevede atragerea de la UE a 7,86 miliarde euro în 2014.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Câţi bani a primit România, după aderare, de la bugetul U.E.?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI