Centrul de Transfuzii Sanguine Constanta face apel la constănteni

Donare sange
Conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța roagă potențialii donatori din Constanța, indiferent de grupa sanguină, să se prezinte la sediul de lângă Ambulatoriul de Specialitate nr. 1 (fosta policlinică nr. 1) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, pentru a dona, numărul urgențelor transfuzionale fiind în creștere.

”Avem nevoie în special de grupe cu Rh negativ (O neg, A neg, B neg, AB neg)”, menționează CRTS, într-un comunicat transmis Lumea Presei. Reprezentanții CRTS precizează că numărul celor care donează sânge a scăzut.
”Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament”, potrivit CRTS.
Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice!
”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, menționează CRTS.
”Vă așteptăm în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7.30 la 13.30, la sediul din str. Nicolae Iorga nr. 85. Pentru informații privind donarea de sânge vă rugăm să sunați la 0241616035 sau 0341180013 (în intervalul orar 7.30 – 16.30)”, este mesajul directorul CRTS Constanța, dr. Geandan Memet.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Centrul de Transfuzii Sanguine Constanta face apel la constănteni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI