Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor marinari

Ceremonial la Monumentul Crucea Marinarilor4
Statul Major al Forțelor Navale au organizat, luni, 14 august, o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria celor care își dorm somnul de veci în adâncul apelor, la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleza din Constanţa, dar și la Monumentul Marinarului Erou de la Muzeul Marinei din Mangalia.

La activitățile desfășurate pe Faleza Cazinoului din Constanța au luat parte Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, Marius Horia Țuțuianu, preşedintele Consiliului Județean Constanța, Ioan Albu, prefectul județului Constanța, Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța, Dan Tivilichi, directorul CN APMC, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Bisericii Ortodoxe Române, ligilor și asociațiilor profesionale ale marinarilor, veterani de război dar și ofiţeri în rezervă şi în retragere.
Ceremonialul a început cu o paradă a Gărzii de Onoare a Forțelor Navale și cu intonarea imnului național.
Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Arhiepiscopul Tomisului Teodosie. A urmat depunerea de coroane de flori, delegaţia Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, participând alături de celelalte delegaţii la cinstirea memoriei înaintaşilor marinari.
Tot astăzi, a avut loc și ceremonialul ridicării pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei și ridicarea pavilionului și marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv. La finalul manifestărilor au fost acordate medalii de onoare şi diplome pentru personalul militar şi civil cu merite deosebite din cadrul Forţelor Navale Române. (Foto: Ovidiu Oprea)

Ceremonial la Monumentul Crucea Marinarilor6

Ceremonial la Monumentul Crucea Marinarilor2

Ceremonial la Monumentul Crucea Marinarilor1

Ceremonial la Monumentul Crucea Marinarilor3

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor marinari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI