Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ceremonii militare si religioase de Ziua Eroilor

ziua eroilor constanta

Astăzi, la sărbătoarea Înălţării Domnului, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, lângă troiţele şi monumentele acestora din ţară şi din străinătate. Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Ziua Înălțării Domnului a fost desemnată Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001. Totodată, legea din 2003 privind regimul monumentelor și operelor comemorative de război a proclamat sărbătoarea Înălțării Domnului, drept sărbătoare națională a poporului român.

Militarii marini
Militarii din Forţele Navale au organizat astăzi, 29 mai, cu prilejul „Zilei Eroilor“, un ceremonial militar şi religios în memoria contraamiralului Horia Macellariu, care îşi doarme somnul de veci alături de domnitorul Mircea cel Bătrân, la Mănăstirea Cozia. Garda de onoare va fi alcătuită din studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“. Marinarii militari au participat la ceremonii militare şi religioase pentru cinstirea memoriei eroilor, în garnizoanele Constanţa, Mangalia, Babadag şi Tulcea. In Constanţa, a început la ora 13.00, la Monumentul Eroilor Români căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar de la 13.40 – Grupul Funerar al Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 – Cimitirul Central. La Mangalia, ceremonia a avut loc la ora 12, la Complexul Monumental din Piaţa Republicii.
La ceremonii au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, Bisericii Ortodoxe Române, Ligii Navale Române, veteraniZiua Eroilor la Murfatlar de război, ofiţeri în rezervă şi în retragere. De asemenea, la cercurile militare din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi la Muzeul Marinei Române sunt organizate activităţi culturale dedicate acestei zile.

Tot astăzi la Monumentul Eroilor din Murfatlar, în prezența a sute de personae, autoritățile publice din localitate din Murfatlar au organizat ceremonii unde au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc şi depuse coroane și jerbe de flori în toate lăcaşurile de cult şi la monumentul din localitate. fiind acompaniați de fanfara militară. Primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, s-a aflat mereu în mijlocul oamenilor. De asemenea, la Murfatlar au sosit și oaspeți de seamă din Moldova, din orașul Căinari, care au dorit să fie alături de români în această zi importantă. Locuitorii orașului Murfatlar au putut vedea îndeaproape blindatele Armatei Române, iar cei mici au fost extaziați de faptul că au putut urca într-un tanc.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ceremonii militare si religioase de Ziua Eroilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI