Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cioloș: PNDR 2014 – 2020 nu va prezenta modificări de substanță față de proiect

Dacian Ciolos Comisar european

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană la finalul acestui an sau la începutul anului viitor și nu va prezenta modificări fundamentale în structură față de proiectul trimis de autoritățile române, a declarat miercuri comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, citat de Agerpres, în cadrul unei conferințe pe teme economice.
Comisia Europeană va fi în măsură să aprobe acest program la finalul acestui an, începutul anului viitor. Așa cum stau lucrurile, nu întrevăd schimbări fundamentale, de structură a orientării strategice a programului atâta timp cât suntem mai mult într-o procedură administrativă. Adaptările esențiale au fost deja făcute în urma consultărilor informale dintre Comisie și Ministerul Agriculturii pe care le-am stimulat încă din momentul elaborării, în primăvară, tocmai pentru a evita în acest moment schimbări fundamentale. Tocmai de aceea am încurajat Ministerul să nu aștepte neapărat aprobarea formală a Programului, pentru a lansa anumite măsuri care sunt foarte așteptate„, a subliniat Cioloș.
El a spus că s-a lansat deja primirea de proiecte pe anumite măsuri, caz în care Guvernul își asumă un anumit risc, formal, dar foarte redus pentru că nu se așteaptă la modificări fundamentale.
Cioloş a vorbit și despre potențialul agricol al României, având în vedere că, în prezent, agricultura are o contribuție de 5% la Produsul Intern Brut, dar ocupă 30% din populație, în timp ce industria agro-alimentară contribuie cu 6% la PIB, cu 2,3% populație ocupată. În opinia sa, ar trebui stimulată procesarea produselor agricole pe plan local.
În privința fiscalizării, comisarul european a spus că sunt măsuri care stimulează scoaterea din zona gri a unor activități economice, dar sunt și măsuri care frânează activitatea în domeniu. Cioloș susține că România este una dintre puținele țări în care producătorii nu sunt stimulați să se asocieze, având în vedre că sunt dublu impozitați, atât ca producători individuali, cât și în cadrul organizației din care fac parte.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cioloș: PNDR 2014 – 2020 nu va prezenta modificări de substanță față de proiect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI