Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Compania Turkish Airlines este interesată de extinderea activităţii în judeţul Tulcea

Turkish Airlines interesata de extinderea activitatii in Tulcea
Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării a facilitat întâlnirea reprezentanţilor companiei Turkish Airlines cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din judeţul Tulcea, precum şi cu reprezentanţii principalilor operatori economici din turism, agenţi economici importanţi pentru judeţul Tulcea, agenţii de turism şi domeniile conexe.

Compania Turkish Airlines şi-a exprimat interesul pentru a-şi extinde activitatea, în viitorul apropiat, pentru piaţa din judeţul Tulcea şi pentru a promova destinaţia turistică Delta Dunării, în întreaga lume. De asemenea, s-a discutat oportunitatea pe care o reprezintă redeschiderea, de anul viitor, a Aeroportului Internaţional „Delta Dunării” – Tulcea, care ar putea oferi posibilitatea unor curse regulate şi a unor curse charter, pe care le-ar putea opera inclusiv compania Turkish Airlines. Întâlnirea a fost organizată la Consiliul Judeţean Tulcea, cu sprijinul Consiliului Judeţean, al Prefecturii Tulcea şi al Primăriei Municipiului Tulcea.
În urma evaluării comune, s-a concluzionat că este necesar a se continua acest dialog, compania aeriană Turkish Airlines urmând să decidă, alături de operatorii economici şi din turism din Tulcea cu privire la posibilităţile de extindere a curselor aeriene.
Destinaţia turistică Delta Dunării şi Dobrogea de nord are nevoie de transport aerian, motivul pentru care AMDTDD a răspuns dorinţei exprimate de reprezentanţii companiei Turkish Airlines de a iniţia discuţii cu autorităţile şi cu operatorii economici din judeţul Tulcea, astfel încât să se evalueze concret oportunităţile lansării unor curse care să lege destinaţiile turistice din întreaga lume, incluzând aeroportul de la Tulcea. Până atunci, însă, este foarte importantă creşterea numărului de zboruri pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanţa, în contextul lansării unor pachete turistice care să includă ambele judeţe din Dobrogea.
Vă aflaţi la masa care trebuie. Avem foarte multe persoane interesate ca Turkish Airlines să zboare de pe Aeroportul Internaţional din Tulcea. Dorim să aducem mai uşor muncitorii la şantierul naval Tulcea. De asemenea, dorim să-i ajutăm şi pe cei care lucrează în afară, sunt importante comunităţi din judeţul Tulcea care lucrează în alte ţări şi vor să se întoarcă acasă, în perioada sărbătorilor. Pe scurt, putem spune că şi Turkish Airlines are nevoie de Tulcea, şi Tulcea are nevoie de Turkish Airlines„, a precizat Dumitru Mergeani, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Tulcea.
Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul lui Cristian Bărhălescu, director general al companiei Direct Aeroport.
Îi mulţumesc mult domnului Ţibuleac pentru organizare. Este exact ceea ce trebuie. Nu putem vorbi despre dezvoltarea turismului în Constanţa fără Tulcea şi nici de Tulcea fără Constanţa. Ar fi interesant, în condiţiile în care se poate, să legăm Tulcea de aeroportul din Constanţa. Exstă o cursă din Constanţa, iar dacă Tulcea are un astfel de potenţial, cred că trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi promovarea ofertei turistice. Avem un as în mânecă şi se numeşte Delta Dunării, pe care trebuie să o promovăm. Toată lumea trebuie să câştige, de aceea suntem toţi la aceeaşi masă. Trebuie să ne adunăm cu toţii, să depunem eforturi comune pentru a ne promova ca destinaţie. De aceea, trebuie să profităm de prezenţa unei companii care ne leagă de întreaga lume, pentru a ne putea promova„, a prceizat Cristian Bărhălescu.
Administratorul public al Judeţului Tulcea, Vasile Strat, a salutat iniţiativa întâlnirii de astăzi, în ccontextul redeschiderii, anul viitor, a aeroportului internaţional de la Tulcea.
Ţineţi cont de faptul că cele două judeţe vecine, Galaţi şi Brăila, vor putea beneficia de accesul mai facil de pe aeroportul de la Tulcea şi foarte mulţi vor veni la acest aeroport. Distanţa între oraşe se parcurge în maximum o oră, pentru a ajnge la aeroport. Consiliul Judeţean chiar este preocupat de infrastructura judeţului, în special de drumurile expres care leagă Tulcea de Constanţa, Brăila şi Galaţi. Din punct de vedere al infrastructurii, veţi avea tot ceea ce este necesar pentru a avea legături între Constanţa şi Tulcea, iar aeroportul va fi unul dintre cele mai moderne, din punct de vedere al dotărilor, începând de anul viitor„, a precizat, cu ocazia întâlnirii, Vasile Strat.
Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a salutat prezenţa companiei Turkish Airlines, subliniind faptul că întregul judeţ reprezintă o zonă turistică în plină dezvoltare şi cu potenţial maxim.
Aceatsă parte de ţară are o ofertă turistică pe care nu o puteţi găsi în alte zone. Foarte importantă este diversitatea socială, umană, prin cele 14 comunităţi etnice prezente aici. Dacă, iată, există şi premisele unei infarstructuri care să poată aduce turiştii, avem ingredinetele necesare pentru o colaborare de succes. Sunt convins că aţi luat în considerare toate aceste aspecte şi din acest motiv aţi dorit să veniţi la Tulcea„, a precizat primarul municipiului Tulcea.
Este important, din perspectiva Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, să începem să creştem numărul de turişti care vin către aeroportul din Constanţa, unde Turkish Airlines operează în acest moment. Cifrele arată că doar în anul 2017 am avut 161.000 de turişti care au ajuns în judeţul Tulcea cu navele de croazieră. Avem un număr important de turişti care ajung în Tulcea pe apă. De asemenea, dacă ne uităm la piaţa turistică, vedem că pe primele şase luni ale anului 2018 avem aproape o dublare a numărului de turişti, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem şi o importantă creştere şi a numărului de turişti străini. Aceste cifre sunt foarte importante, chiar dacă în judeţul Tulcea şi cu precădere în Delta Dunării nu putem face turism de masă, ci un turism lent, ce se adresează acelor categorii de vizitatori educaţi, care înţeleg această destinaţie. Totuşi, toate aceste elemente creează premisele unei dezvoltări în ceea ce înseamnă cooperarea cu o companie aeriană. Faţă de Constanţa, tulcea are un avantaj major, anume faptul că poate prelungi sezonul turistic la 12 luni pe an, iar pentru asta venim cu produse turistice precum Drumul vinului, turism cultural, turism religios, turism istoric, iar aceste produse turistice pot fi extinse şi pe zona Constanţa, pentru a include toată Dobrogea„, a precizat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.
Ahmet Akpinar, General Manager Romania Turkish Airlines, a precizat că Delta Dunării este o destinaţie turistică foarte importantă pentru compania pe care o reprezintă.
Suntem astăzi aici deoarece Delta Dunării este foarte importantă pentru noi. Am mai desfăşurat activităţi similare pentru a promova destinaţii turistice din România şi nu numai. Avem activitate la Constanţa şi la Bucureşti, dar şi alte oraşe, printre care şi Tulcea, se dezvoltă în ultima perioadă, chiar mai repede decât Bucureştiul. Pas cu pas, vom dezvolta şi aceste noi destinaţii, cu sprijinul autorităţilor loacle. Sperăm că vom veni aici mai des„, a precizat Ahmet Akpinar.
De asemenea, Gunes Tanay, Manager sales operations, Turkish Airlines, a precizat că întâlnirea de astăzi este foarte importantă.
Se pare că am găsit persoanele potrivite aici. Vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră, autorităţi, agenţi economici, agenţii de turism şi operatori economici„, a precizat directoarea companiei aeriene. (Sursa foto: Facebook)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Compania Turkish Airlines este interesată de extinderea activităţii în judeţul Tulcea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI