Comunitatile din Delta Dunarii primesc un miliard de euro pentru dezvoltare

Delta Dunarii un miliard de euro pentru dezvoltare

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară ITI (Investiţii Teritoriale Integrate) Delta Dunării va deveni operaţională la data de 1 august.
Bugetul estimativ al programului ITI care va fi la dispoziţia autoritatilor tulcene pentru dezvoltarea comunităţilor izolate din rezervaţie urmează să depăşească un miliard de euro.
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat pentru Agerpres că autorităţile naţionale au primit deja din partea Comisiei Europene acordul verbal cu privire la bugetul acestui instrument.
Acordul de parteneriat cu CE va fi semnat în luna septembrie și sper ca acest eveniment să aibă loc la Tulcea, în prezența ministrului Fondurilor Europene„, a declarat Horia Teodorescu.
Acesta va deveni funcţional odata cu programele operaţionale. Acordul de parteneriat cu CE va fi semnat in luna septembrie.
Teodorescu spera ca acest eveniment sa aiba loc la Tulcea, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Consilierul preşedintelui CJ, Sorin Zaharcu, membru în Comitetul interministerial pentru aprobarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, a menţionat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării este pregatita sa functioneze incepand cu data de 1 august.
S-au pus deja bazele funcționării interministeriale și s-au semnat deja acorduri cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Fondurilor Europene, singurele instituții din România care vor avea abilități în implementarea fondurilor europene în perioada 2014-2020. Odată cu aprobarea programelor operaționale va fi disponibilă și alocarea pe ITI Delta Dunării„.
El a precizat că s-au pus deja bazele funcţionării interministeriale şi s-au semnat deja acorduri cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Fondurilor Europene.
Acestea din urmă sunt singurele instituţii din România care vor avea abilităţi în implementarea fondurilor europene în perioada 2014-2020.
S-au pus deja bazele funcționării interministeriale și s-au semnat deja acorduri cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Fondurilor Europene, singurele instituții din România care vor avea abilități în implementarea fondurilor europene în perioada 2014-2020. Odată cu aprobarea programelor operaționale va fi disponibilă și alocarea pe ITI Delta Dunării„, a spus Sorin Zaharcu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Comunitatile din Delta Dunarii primesc un miliard de euro pentru dezvoltare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI