Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Consiliere profesionala pentru studentii in medicina

Universitatea_Ovidius_Facultatea_de_medicina

Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în parteneriat cu UMF „Grigore T. Popa“ Iași, în calitate de beneficiar, și UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj Napoca, Asociaţia pentru Responsabilitate Socială Iaşi, Societatea Română de Ergonomie Dentară, Bucureşti, Universitatea din Szeged, Ungaria și S.C. Bsmartest Press Group SRL, Iaşi, desfășoară în perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015 Proiectul „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“ (Contract POSDRU/160/2.1/S/139881, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”. Valoarea totală a proiectului este de 16.307.986 lei, valoarea proiectului pentru Partenerul 2 – 1.679.466.00).
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea și furnizarea serviciilor de consiliere în carieră şi îmbunătățirea compețentelor în domeniul medicinei pentru 5.050 de studenţi la medicină generală și medicină dentară, de la universitățile de profil din Iași, Cluj, Constanța, București și Brașov, în scopul creşterii şanselor de integrare pe piața muncii din România și facilitării tranziției de la statutul de student la cel de angajat.
Dintre cei 5.050 de studenţi (din care 2.800 studenți la medicină dentară și 2.250 de studenți la medicină generală din 5 centre universitare), 3.000 de studenţi vor fi selectaţi pentru stagii de practică, la care vor participa activ şi vor fi evaluaţi.
Universitatea Ovidius din Constanța, în calitate de Partener în cadrul proiectului, estimează că 870 de studenți ai Facultăților de Medicină Dentară și Medicină din cadrul UOC vor fi selectați pentru grupul țintă”, a declarat asistentul de proiect al Partenerului 2 UOC, prof.univ.dr. Aureliana Caraiane.
Proiectul își mai propune și consilierea studenților din grupul țintă în alegerea specialităţii medicale în baza exemplelor de bune practici de la nivel național și european, iar printre efectele pe termen mediu şi lung se numără: îmbunătăţirea performanţelor studenţilor prin acumularea de cunoştinţe specifice atât în contextul creșterii nivelului de calificare în domeniul medical și a creșterii calității serviciilor oferite populaţiei, în special a celei cu dizabilități; identificarea preferinţelor şi aptitudinilor studenţilor faţă de opţiunile de angajare pentru corelarea cu cerinţele angajatorilor de la viitorii absolvenţi de medicină generală și medicină dentară; diseminarea bunelor practici la nivel de sistem pentru proiectele viitoare.
Prin abordarea tematicii proiectului de consiliere în carieră, prin efectuarea de stagii practice şi prin integrarea pe piaţa muncii a unui număr ridicat de viitori specialişti calificaţi, prin parteneriatele ce se vor forma, proiectul este de tip strategic cu implementare la nivel multiregional.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Consiliere profesionala pentru studentii in medicina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI