Consilieri ai Finantelor Publice Constanta retinuti de procurorii DNA

MitaDoi consilieri superiori de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta au fost retinuti miercuri pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita. Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Marius Valeriu Toropu si a Alexandrei Bolchis dupa ce acestia i-ar fi pretins denuntatorului un procent de 10% din suma totala la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 lei, cu titlu de mita.
Atat Marius Valeriu Toropu cat si Alexandrei Bolchis sunt consilieri superiori in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta – Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice.
Procurorii arata ca exista probe si suspiciunibine intemeiate din care rezulta suspiciunea ca cei doi inculpati ar fi pretins 10% din TVA-ul pentru care o persoana fizica (denuntatorul in acest caz) a facut cere de rambursare. In total, cei doi au cerut 31.300 lei drept mita, pentru a efectua respectivul control si a facilita, astfel, obtinerea, de catre denuntator, a sumei solicitate cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adaugata (313.000 lei). Fara aceasta verificare, finalizata cu Raportul de inspectie fiscala din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuata.
Denuntatorul le-a dat inculpatilor suma ceruta, in doua transe, ambele platite in cursul lunii martie 2014, prima in valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua in valoare de 16.300 lei.
„Celor două persoane, Marius Toropu Marius şi Alexandra Bolchiş li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de inculpat şi acuzaţiile. Inculpaţii urmează a fi prezentaţi, în data de 5 iunie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanţa”, au precizat procurorii DNA.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Consilieri ai Finantelor Publice Constanta retinuti de procurorii DNA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI