Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Consilierul de la APIA Constanţa, arestat preventiv pentru fraude cu fonduri europene

evaziune-fiscala_fonduri_europene
Un consilier al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură din Constanţa a fost arestat preventiv pentru înşelăciune şi fals.

Bărbatul este învinuit de procurorii DNA că ar fi acordat ilegal subvenții din fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane de lei către 4 persoane care au prezentat acte false din care rezulta că ar fi fermieri. Avea și un complice: o femeie arestată, la rândul ei, în același dosar.
În perioada 2011 – 2013, la APIA – Centrul Județean Constanța au fost înregistrate mai multe dosare privind cererea unică de plată, întocmite pe numele inculpatei Şerban Laura şi ale altor trei persoane, în calitate de fermieri, prin care se solicita acordarea de subvențiilor de la bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul național, cuvenite pentru suprafețele de teren pe care le exploata. În baza cererilor formulate de presupuşii fermierii şi a documentelor anexate, APIA – Centrul Judeţean Constanţa a achitat sume importante de bani în conturile acestora, atât din bugetul general al Uniunii Europene cât şi din bugetul naţional. În total în conturile celor patru persoane au fost viraţi 1.647.054,98 lei. Ulterior, din verificările efectuate a rezultat că toate adeverinţele şi declaraţiile din dosarele privind cererile unice de plată formulate de cei patru presupuşi fermieri sunt false . Sumele de bani virate de APIA – Centrul Judeţean Constanţa în contul lui Şerban Laura au fost retrase integral de către aceasta din urmă. Sumele de bani virate de APIA – Centrul Judeţean Constanţa în conturile celorlalţi trei presupuşi fermieri au fost retrase integral de către o altă persoană, de asemenea urmărită penal în cauză, care figura ca împuternicit în acest sens”.

În realitate, presupuşii fermieri sunt persoane fără adăpost, provenite din centrele de plasament, racolate şi folosite de funcţionarul respectiv numai pentru a obţine ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte ce atestau că aceştia deţineau şi lucrau terenuri agricole. În perioada mai 2011 – mai 2013, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în exercițiul atribuțiilor de serviciu care decurgeau din calitatea de funcționar public la APIA Constanța, a contrafăcut scrierea din cererile de finanţare atribuite celor patru persoane, presupuşi fermieri, a folosit la APIA – Centrul judeţean Constanţa mai multe documente false, în dosarele celor patru persoane şi i-a indus în eroare pe reprezentanţii APIA , cu efectul obţinerii, pe nedrept, de fonduri europene şi de bani de la bugetul naţional. De asemenea, inculpata Laura Şerban, la data de 21.05.2013, a formulat, în faţa funcţionarilor APIA – Centrul judeţean Constanţa, declaraţii necorespunzătoare adevărului, a folosit la APIA – Centrul judeţean Constanţa declaraţii şi documente false, obţinând pe nedrept, fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi din bugetul naţional. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile formulate, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, aceştia urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de 16 septembrie 2014, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile„, susţin procurorii DNA.
Cei doi vor fi duşi marţi la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Consilierul de la APIA Constanţa, arestat preventiv pentru fraude cu fonduri europene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI