Cresc masiv impozitele pe mașini și case

Executivul doreşte să majoreze de aproape două ori şi jumătate impozitul pe maşini, pentru autoturismele echipate cu motorizări de până la 2.600 de centrimetri cubi, conform proiectului de modificare a Codului Fiscal, elaborat de Guvern.
Astfel, impozitul va creşte de la 8 lei la 20 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cmc inclusiv şi de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv.
În această categorie intră cele mai multe mașini înmatriculate în România (sub 2.000 cmc), iar impozitul va crește de circa 2,5 ori.
Pe de altă parte, impozitul va scădea pentru autoturismele care au o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv: de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scăderea continuând şi pentru maşini cu motoare mai mari. De asemenea, majorari de impozit vor fi relizate şi pentru maşinile de marfă, motociclete, bărci cu motor si scutere de apă.
Potrivit documentului realizat de Guvern, persoanele fizice, care sunt în prezent impozitate cu 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, vor urma să plăteasca în viitor pentru clădirile nerezidenţiale un impozit cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat ori un impozit de 2% din valoarea impozabilă, dacă nu există un raport de evaluare.
Persoanele fizice vor fi taxate într-o proporţie similară cu firmele care deţin astfel de clădiri. Primăria va stabili cota impozitului pe clădiri pentru care există un raport de evaluare.
Executivul aduce modificări şi la impozitul pe terenul din intravilan, unde suma de plată creşte proporţional cu rangul şi zona localităţii, ajungându-se la creşteri de la 10.353 lei/hectar la 83.000 lei/hectar.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că a primit la promulgarea legea privind diminuarea contribuţiilor de asigurări sociale şi că are semne de întrebare privind oportunitatea măsurii, spunând că este de părere că Guvernul are ca ţintă acoperirea deficitului rezultat prin micşorarea CAS prin creşterea taxei pe proprietate de 2-3 ori.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cresc masiv impozitele pe mașini și case”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI