Cum să ne protejăm vara împotriva apariţiei varicelor

Dr. Mădălina Corici

Varicele sunt dilataţii venoase ce apar predominant la nivelul membrelor inferioare, din cauza poziţiei verticale adoptată de mare majoritate a persoanelor care sunt nevoite să muncească în picioare.
În afara de poziţia defectuoasă care predispune la apariţia varicelor hidrostatice, componenta genetică este un factor important în etiologia acestei boli. Persoanele implicate într-o activitate ce necesită mişcare şi efort fizic mediu au şanse mai mici de a dezvolta aceasta afecţiune. În schimb, efortul fizic intens sau o patologie tumorală la nivelul micului bazin poate determina apariţia edemelor la nivelul membrelor inferioare, de multe ori confundate cu patologie a sistemului venos superficial (varice)”, a spus Dr. Mădălina Corici, medic specialist chirurgie vasculară la Ovidius Clinical Hospital.
Dacă facem parte din categoria persoanelor care au varice, este important ca pe timpul verii să evităm deshidratarea deoarece predispune la accentuarea dilataţiilor venoase şi declanşarea unor fenomene inflamatorii (flebite), leziuni ce provoacă dureri foarte mari. Persoanele care muncesc în picioare, care nu beau suficientă apă (2-3 litri vara), pot avea parte de accentuarea dilataţiilor varicoase deja formate, precum şi de apariţia altora.
Dilataţiile varicoase neglijate şi netratate pot duce la apariţia ulcerelor varicoase (leziuni cutanate produse în urma ruperii sau erodării pereţilor venelor dilatate), favorizate şi de edemul inflamator întâlnit la aceste persoane datorită poziţiei vicioase”, a mai adăugat Dr. Mădălina Corici.
La Ovidius Clinical Hospital se abordează chirugical clasic patologia venoasă varicoasă prin excizia dilataţiilor venoase, metodă care este curativă (după intervenţie nu mai apar alte varice pe traseul venos abordat).

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cum să ne protejăm vara împotriva apariţiei varicelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI