Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cutremur puternic, cu magnitudine de 7,9, produs in largul peninsulei Alaska

Un cutremur cu magnitudinea 7,9 s-a produs luni în largul Peninsulei Alaska, conform Institutului american de geologie. Alerta de tsunami emisă inițial de meteorologi a fost anulată.
Seismul s-a produs la ora 20.53 GMT, la 24 de kilometri sud de insula Little Sitkin – care aparține de Alaska, la aproximativ 1370 de kilometri de orașul rus Petropavlovsk Kamciațki și 2957 kilometri de orașul canadian Whitehorse (Yukon). Inițial, institutul American de geologie a anunțat un seism cu magnitudinea 8.
Epicentrul a fost situat la o adâncime de 114,4 kilometri, potrivit oamenilor de știință americani. Cutremurul a fost urmat de o serie de replici, dintre care una cu magnitudinea 6. Nu s-au constatat pagube majore.
„Nu a existat o reacţie de panică”, a relatat pentru AFP Layton Lockett, un oficial al oraşului Adak, după ce a dat alarma pentru evacuarea a aproximativ 150 de persoane din zonele de coasta.
Suntem obişnuiţi cu astfel de cutremure„, a spus el, declarându-se mulţumit că nu s-au înregistrat victime sau pagube importante.
Riscul producerii unui tsunami de mare amploare a fost exclus. „Pe baza datelor disponibile, nu se aşteapta un tsunami devastator în Pacific, în timp ce (arhipelagul) Hawaii nu este ameninţat„, a anunţat Centrul de alertă a tsunamiurilor din Pacific.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cutremur puternic, cu magnitudine de 7,9, produs in largul peninsulei Alaska”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI