CUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima.

Cutremur puternic în apropiere de Fukushima

O avertizare de risc de tsunami a fost emisă în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru nord-estul Japoniei de către Agenţia meteorologică niponă, după producerea unui cutremur puternic în apropiere de Fukushima,informează Mediafax.
Agenţia meteorologică niponă a ridicat sâmbătă dimineaţa (ora locală) avertizarea de risc de tsunami emisă în urmă cu aproape două ore după producerea unui cutremur puternic în largul centralei nucleare avariate de la Fukushima, relatează AFP.
Avertizarea de tsunami viza coastele a trei prefecturi din nord-estul Japoniei zguduite de un cutremur cu magnitudine de 6,8.
Un cutremur cu magnitudine de 6,8 s-a produs sâmbătă dimineaţă în jurul orei locale 04.20 (vineri, 22.20, ora României) în largul regiunii Fukushima, la o adâncime de zece kilometri, a precizat agenţia pe site-ul său de Internet.
Un val cu înălţime de un metru sau mai mult ar urma să afecteze coastele Fukushimei, dar şi cele ale prefecturilor vecine Iwate şi Miyagi, potrivit sursei citate.
O conferinţă de presă urmează să aibă loc în curând pentru precizarea mai multor detalii în legătură cu pericolul existent şi precauţiile necesare de luat.
La puţin timp după producerea cutremurului, compania care administrează cele două centrale nucleare de la Fukushima, Fukushima Daiichi şi Daini, a anunţat că „nicio nouă anomalie nu a fost raportată pentru moment în instalaţii”.
O recomandare de evacuare a fost dată imediat pentru locuitorii unor localităţi din prefectura Iwate, mai la nord.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “CUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI