Datorii la DA si CASS – anulate pentru persoane si firme, nu insa si TVA

premierul-ponta

Proiectul privind anularea unor obligații fiscale înregistrate până la 1 iunie, precum drepturi de autor și constribuții de asigurări sociale de sănătate, va fi valabil atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii, fără să se refere la plăți de TVA sau de alte impozite, afirmă premierul Ponta.
Aproape 600.000 de persoane fizice autorizate (PFA) şi aproape 60.000 de persoane fizice independente (PFI) care au avut venituri brute totale în 2013 de 12,8 miliarde de lei ar putea scăpa de ameninţarea ca veniturile lor să fie retratate ca salarii de către Fisc dacă se va aplica amnistia fiscală anunţată de premierul Victor Ponta luni-seară.
Multe companii au preferat să plătească angajaţii prin aceste instrumente pentru a reduce semnificativ cheltuiala totală, adică în loc de 1.750 de lei cheltuială totală pentru un salariu net de 1.000 de lei prin PFA sau PFI cheltuiala totală pentru angajator era de doar 1.200-1.300 lei.
Retratarea ca salarii a veniturilor pe PFA/PFI ar însemna o sarcină suplimentară pentru aceste companii de circa 30-40% din sumele brute, adică la 12,8 mld. lei venituri brute încă 4-5 mld. lei de plată, deci circa 1 mld. euro.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Datorii la DA si CASS – anulate pentru persoane si firme, nu insa si TVA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei