Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Deficitul fondului de pensii s-a redus la mai puţin de jumătate faţă de anul 2016

Deficitul fondulu de pensii
Deficitul fondului de pensii s-a redus la mai puţin de jumătate faţă de anul 2016, urmare a aplicării măsurii transferului contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan.

„Următorul slide ne arată câteva cifre foarte importante şi care explică raţiunea pentru care guvernul PSD-ALDE a adoptat măsura de transfer a contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat şi care este efectul. (…) Se vede cel mai bine principalul beneficiu al măsurii fiscale, deficitul la fondul de pensii s-a redus la mai puţin de jumătate faţă de anul 2016. Ca urmare, rămân mai mulţi bani la bugetul de stat, bani care vor finanţa investiţii şi alte cheltuieli bugetare necesare bunei funcţionări a serviciilor publice. Deci, suma care se transferă de la bugetul de stat către bugetul de asigurări sociale de stat a scăzut cu 56,4%. Indică foarte sintetic raţiunea pentru care s-a făcut acea modificare prin Ordonanţa 79, privind transferul contribuţiilor”, a declarat Viorel Ştefan, marţi, la Palatul Victoria.Deficitul la bugetul de pensiiVicepremierul a făcut referire şi la pensia minimă. „Cât priveşte evoluţia pensiei minime, peste 1,1 milioane de persoane au beneficiat de creştere cu aproape 26% a pensiei minime garantate şi aceasta exprimată, de asemenea, în moneda europeană. De la 89 de euro în 2016, la 112 euro în martie 2018, adică creştere cu 25,8%”, a declarat Ştefan.
El a spus că pensia medie a crescut cu 12,1% de la momentul preluării guvernării, iar de la jumătatea acestui an va mai creşte cu încă 10%.
„Asta înseamnă că vom ajunge la o creştere cu peste 20% faţă de momentul începerii guvernării. Deci, decembrie 2016 – 206 euro, martie 2018 – 231 de euro”, a mai declarat Viorel Ştefan.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Deficitul fondului de pensii s-a redus la mai puţin de jumătate faţă de anul 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI