Deputații au adoptat proiectul de lege privind cartelele pre-pay

cartele-telefonice-prepa

Camera Deputaților a aprobat miercuri proiectul de act normativ care prevede că orice persoană care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziția vânzătorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din pașaport ori din permisul de conducere, informează AGERPRES.
Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice a fost adoptat cu 195 de voturi pentru, 20 împotrivă și 75 de abțineri. Comisia juridică și cea de IT din Camera Deputaților au dat săptămâna trecută raport de admitere la proiectul de lege.
Proiectul a fost adoptat într-o formă benefică și corectă pentru toată lumea. Au rămas în acest proiect doar datele de identificare ale persoanei, nu date de trafic și pentru pre-pay, și pentru wi-fi, pentru conexiunile de internet. Orice om care își va cumpăra sau va deține o cartelă pre-plătită are la dispoziție, de la intrarea în vigoare a legii, un an de zile în care poate consuma creditul sau poate să meargă la operator și să-și declare datele, în sensul că el este proprietarul numărului respectiv, dacă nu, numărul va fi anulat„, a precizat la acea dată președintele Comisiei pentru tehnologie informațională din Camera Deputaților, Daniel Oajdea.
Președintele Comisiei IT a mai explicat că persoana care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziția vânzătorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din pașaport ori din permisul de conducere.
Spre exemplu, este o procedură cunoscută ce se aplică și în Germania, îți dai numărul de telefon mobil, pe acesta primești automat un cod, cod pe care-l pui, te autentifici acolo și atât. În momentul în care, teoretic, s-ar putea săvârși o infracțiune, se poate ști cine e persoana. Nu interesează pe nimeni și nu am fost de acord cu reținerea datelor de trafic pe internet, care vin și în contradicție cu decizia Curții Europene, nu s-a votat așa ceva, ci doar identificarea utilizatorului. Nu cred că este o problemă pentru cineva care e de bună credință și corect, dacă îl poți identifica, că a intrat pe rețea și atât. Prin urmare, forma finală este în regulă„, a susținut Daniel Oajdea.
Potrivit acestuia, legea va intra în vigoare, dacă textul va fi adoptat în această formă, la 1 ianuarie 2015.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Deputații au adoptat proiectul de lege privind cartelele pre-pay”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI