Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! A MURIT COMPOZITORUL DUMITRU LUPU

Dumitru Lupu
O veste tristă a cutremurat lumea muzicii în această dimineață! Compozitorul Dumitru Lupu s-a stins din viață!

”S-a stins din viață un prieten adevărat, un om deosebit! Nu pot să cred! De ce maestre? De ce? Dumitru Lupu vei fi mereu în inima mea! Să-ți fie somnul lin și îngerii aproape!”

Acesta este mesajul postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva minute de Daniela Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte a Universității „Ovidius”.

Daniela Vîtcu a mai spus că Dumitru Lupu a murit în acestă dimineață, în jurul orei 05.00.A fost solicitată ambulanța, dar în ciuda eforturilor făcute de medici nu a mai putut fi salvat.

Acesta a murit chiar de ziua de naştere a soţiei sale Ileana Şipoteanu, interpretă de muzică ușoară.

Născut în Giurgiu, Dumitru Lupu a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă.

De-a lungul anilor, a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa.Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii.

Autor a a peste 500 de lucrări muzicale păstrate în Cardex-ul Radiodifuziunii şi Televiziunii Naţionale, înregistrate la UCMR-ADA.

Autor de spectacole, iniţiator al Festivalului pentru copii „MAMAIA COPIILOR”.Autor de lucrări pentru copii printre care: ”ALBĂ CA ZĂPADA” , „SCUFIŢA ROŞIE”, „MICA SIRENĂ”, „ALI BABA şi cei 40 de hoţi”, etc.Muzica spectacolelor radiofonice: „Franţuzitele”, „O soacră”, „Licoarea fermecată”, „Pădurea albastră”, „DĂNILĂ PREPELEAC”, etc.

Direcţia muzicală a serialului „Antologia umorului românesc” produs de TVR.Printre cele mai mari șlagăre se numără: „Hai vino iar în gara noastră mică” (text:Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobanţu), „Ce mult te-am iubit” (text: Mala Bărbulescu, interpretă: Ileana Şipoteanu), „Mă-ntorc la tine mare albastră” (text:Viorela Filip, interpret: Daniel Iordăchioaie), „Romantică femeie” (text: Elena Raileanu, interpretă: Ileana Şipoteanu).

Este căsătorit cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și are o fiică, Dumitrana Teodora.

Dumnezeu să-l odihneasă în pace!

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! A MURIT COMPOZITORUL DUMITRU LUPU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI