Doliu în muzica populară românească! Ileana Ciuculete a murit

Ileana Ciuculete
Moment greu pentru fanii muzicii populare româneşti. Ileana Ciuculete s-a stins din viaţă în această seară la vârsta de 59 ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de prietenii artistei. Cântăreața, care ar fi împlinit 60 de ani în luna septembrie, suferea de o boală incurabilă.

Ileana Ciuculete a murit la spital, marți seară. Contactat de reporterii spynews.ro, cu vocea în lacrimi, soțul artistei, Cornel Galeş, a declarat în exclusivitate: „Da, Ileana s-a dus…”.
Potrivit primelor informații, ar fi vorba de o complicație apărută după o gripă.
Teodor Isaru (Electrecord) a declarat pentru Libertatea că artista a încetat din viață la spital. ”Da, a murit. Am aflat dimineață că este bolnavă și că era în ultima fază.
Potrivit apropiaților, artista a ajuns astăzi la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu o răceală. Ileana Ciuculete a mers acasă unde ar fi murit după câteva ore.
În urmă cu trei ani, Cornel Galeş, partenerul de viaţă al cântăreţei de muzică populară Ileana Ciuculete, a aflat în directla un post de televiziune despre condiţiile în care a murit tatăl său, Nicolae, care a fost dus la un azil de bătrâni de fratele său, Marian. O infirmieră, care nu şi-a dezvăluit numele, a intrat în direct şi a povestit cum l-a îngrijit pe tatăl lui Cornel Galeş.
La dezvăluirile incredibile făcute de infirmieră, Cornel Galeş şi Ileana Ciuculete au fost devastaţi şi au avut lacrimi în ochi. ”Mă interesează situaţia unui om care trebuia să moară în casa lui, nu acolo. Nu vreau să aibă nimeni în veci parte de aşa ceva”, a spus soţul Ilenei Ciuculete.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mara Bănică scrie că artista ar fi făcut ”o ciroză galopantă dintr-o hepatită C despre care nu se știa”
Ileana Ciuculete a fost o îndrăgită cântăreaţa de muzică populară, care a reuşit să ajungă la sufletul iubitorilor de gen. Piesele sale sunt foarte apreciate şi fac mereu atmosferă în cadrul petrecerilor.
Interpreta de muzica populară Ileana Ciuculete s-a născut în data de 20 septembrie 1957. Copilaria Ilenei a fost marcata de sărăcie.
La doar 14 ani, Ileana Ciuculete intra în lumea muzicii, ca angajată a ansamblului Nicolae Bălcescu din Craiova. Între timp, celebra interpreta devine solista principală a ansamblului.
A lansat 400 de melodii proprii, 22 de discuri şi colaborări cu toate orchestrele de renume din muzica populară, justifica notorietatea şi valoarea pe care Ileana Ciuculete le-a dobândit în timp.
„Eram un vlăstar care creşteam pe uliţele satului meu natal şi ascultam la difuzor cântecele inegalabile ale Mariei Lataretu. Tatăl meu a început să îmi scrie versuri pe scândura atelierului de tâmplărie unde lucra, iar seara, obosit fiind, îl desfătam cu încercările mele artistice”.
Ileana Ciuculete a avut numeroase colaborări inedite alataturi de artişti precum Andra, Axinte de la Vacanţa Mare, Lăutarii din Chişinău, Ileana Ciuculete a fost solista ansamblurilor folclorice: Ansamblul ”Nicolae Bălcescu” din Craiova, Ansamblul folcloric ”Căluşul” din Scorniceşti şi Ansamblul ”Danubius” din Drobeta Turnu-Severin.
Din discografia artistei, amintim albumele: ”De ce-i lăsat dorul dor”, ”Dragostea e rău de foc”, ”Primavara înfloare dorul”, ”Într-o zi de mai cu soare”, ”Cântece de voie bună”, ”Tinerețe, nu pleca”, ”Ce e dragostea în lume”, ”Bobocel de trandafir”, ”Eu le-am spus ochilor mei”, ”Măi Ileană, măi olteancă”, ”Neicuță din Calafat”, ”Asta sunt, n-aveți ce-mi face”, ”Am venit cu drag la voi”, ”Ciorba de curcan”, ”Prost ai fi dacă mă crezi”, ”Pân’ la tine mândro, la Sălaș”, ”Din Timoc la Chișinău”.
Ileana Ciuculete a fost premiată în 2005 cu “Discul de Aur” pentru albumul ”Ciorbă de curcan”, vândut în peste 40.000 de unităţi. De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Doliu în muzica populară românească! Ileana Ciuculete a murit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI