Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Două nave militare fluviale vor fi prezente la Sfântu Gheorghe din Delta Dunării

Nave Purtatoare de Artilerie
Două nave militare fluviale ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie vor pleca joi, 4 mai, din portul Brăila spre localitatea Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, pentru a desfășura numeroase activități de instruire, în vederea dezvoltării procedurilor standard de operare în situații de asistență umanitară și de cooperare civili-militari.

După ce vor acosta în portul Sfântu Gheorghe, echipajele navelor vor participa sâmbătă, 6 mai, împreună cu cei aproximativ 1000 de localnici, a căror existență se leagă de viața bătrânului fluviu, la activitățile prilejuite de aniversarea zilei localității. Legătura indisolubilă dintre militarii de la Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu” și populația din Delta Dunării este definită de specificul misiunilor pe care această structură a Forțelor Navale le are în cadrul sistemului național de apărare al țării noastre, al NATO și UE, dar este întărită și de faptul că mulți dintre marinarii militari provin din localitățile din deltă.
Populația din Sfântu Gheorghe va putea vizita cele două nave militare și o expoziție de tehnică de luptă, iar elevii din localitate vor putea participa la atelierele interactive de lucrări de matelotaj, organizate de marinarii militari.
În ultimii ani, Forțele Navale Române au dezvoltat numeroase parteneriate și proiecte, care vizează dezvoltarea durabilă a populației din Delta Dunării, dar au promovat și numeroase acțiuni umanitare și de voluntariat, ce se adresează oamenilor care trăiesc în comunitățile izolate. Flotila Fluvială este singura structură a Forțelor Navale Române specializată în asigurarea securității navigației pe Fluviul Dunărea și în zona lagunară din nordul Dobrogei și are în compunere personal calificat și nave de luptă adecvate pentru asigurarea căilor de navigație fluvială. Acțiunile umanitare și de voluntariat, pe care le desfășoară marinarii militari de la fluviu, contribuie la dezvoltarea socio-economică a comunităților care trăiesc în Delta Dunării, în condiții austere.
Fiind o instituție în slujba fiecărui cetățean român, Forțele Navale Române asigură, prin acțiunile întreprinse, alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, derularea normală a vieții cotidiene, la granița Uniunii Europene și a NATO.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Două nave militare fluviale vor fi prezente la Sfântu Gheorghe din Delta Dunării”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI