Dubaiul construieşte cel mai mare mall din lume

După cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, Dubai se pregătește de o nouă lovitură: vrea să construiască cel mai mare mall.
Dubaiul este deja căminul celor mai impresionante proiecte imobiliare din lume, dar nu se opreşte aici: începe curând construcţia unui complex de hoteluri şi parcuri de distracţii care va include de asemenea şi cel mai mare mall din lume, a declarat sâmbătă şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, transmite Reuters.
Planurile pentru proiectul privind “Mall of the World” (mall-ul lumii) au fost dezvăluite iniţial în urmă cu 18 luni, pentru a impulsiona piaţa imobiliară din Dubai, însă anunţul făcut sâmbătă de conducătorul emiratului indică faptul că lucrările ar putea începe în curând. Acest anunţ nu precizează însă care este data estimată pentru finalizarea lucrărilor, suma necesară sau de unde vor fi obţinute finanţările.

Dubaiul construieşte cel mai mare mall din lume

Denumit și primul oraș de pe planetă cu temperatură controlată, noul gigant va include parcuri tematice, 8 kilometri de străzi reglate climatic, teatre, centre medicale și 100 de hoteluri și apartamente însumând o capacitate de cazare de aproximativ 20.000 de camere. The Mall of the World va ocupa o suprafață de 743.000 metri pătrați, sub un dom de sticlă și se estimează că va atrage 180 milioane de turiști pe an.

Cel mai mare mall din lume
Complexul va putea primi anual 180 de milioane de vizitatori. În cadrul său vor fi amenajate promenade cu o lungime totală de 7 km, care vor face legătura între diferitele puncte de interes şi fi deschise pe timpul iernii şi respectiv acoperite şi dotate cu aer condiţionat pe timpul verilor călduroase din Golf.
Dubaiul încă se află în perioada de revenire după criza economică din 2009. Fondul Monetar Internaţional a avertizat asupra riscurilor privind proiectele imobiliare, însă oficialii locali au declarat că au capacitatea de a gestiona aceste riscuri.
Noua construcție va fi ridicată lângă Mall-ul Emiratelor, deja unul dintre cele mai mari centre comerciale la nivel mondial.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Dubaiul construieşte cel mai mare mall din lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei