Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Elevii de la scolile profesionale ar putea beneficia de cazare si masa gratuite

Scoli profesionale

Elevii de la scolile profesionale, cu durata de cel puţin trei ani, ar putea beneficia de cazare şi masă gratuite pentru prevenirea abandonului şcolar, potrivit unui proiect de lege iniţiat de PSD – UNPR şi aflat în dezbatere publică la Senat.
„Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani beneficiază de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare. Acoperirea integrală a cheltuielilor pentru cazarea şi masa acestora se asigură din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie, la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”, prevede proiectul de lege, susţinut de 48 de parlamentari PSD şi patru de la UNPR.
Rata abandonului şcolar timpuriu era cu aproape şapte procente mai mare în România decât media europeană, iar această problemă ar putea fi adresată prin atragerea elevilor către şcolile profesioanel, spun iniţiatorii.
„Prin atrgerea absolvenţilor clasei a VIII a pentru formare iniţială prin şcoală profesioanlă s-ar diminua considerabil abandonul şcolar care are drept consecinţe şomajul, excluziunea socială şi sărăcia. Astfel, rata părăsirii timpurii a şcolii în România (18,1% în 2014, faţă de media europeană de 11.2%) este una din cele mai ridicate din Europa, îndepărtându-se de ţinta naţională de 11,3%, pentru anul 2020”, potrivit expunerii de motive.
Iniţiatorii mai spun că de pe urma acestei reglementări ar beneficia şi companiile, care „au dificultăţi legate de asigurarea cu lucrători calificaţi, care pot fi formaţi prin şcoala profesională”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Elevii de la scolile profesionale ar putea beneficia de cazare si masa gratuite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI