Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Evaluarea activitatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta in anul 2015

Luni, 18 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa domnului prefect al judeţului Constanţa, a şefilor structurilor locale cu care jandarmii cooperează, precum şi a domnului general de brigadă dr. Vasilică Ovidiu, prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa în anul 2015.

Evaluarea Gruparii de Jandarmi Constanta2
În anul 2015 a fost continuată activitatea de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor dar şi dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea civilă.
În perioada de referinţă, pe linie de ordine publică au fost executate 9036 misiuni, din care 379 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural artistice, sportive, religioase, de protest, etc, celelalte fiind misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte institutii, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, etc.
În privinţa misiunilor de menţinere a ordinii publice, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a participat împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, la 4688 misiuni, în 11 localităţi din jud. Constanţa (mun. Constanţa, Mangalia, Medgidia, oraşele Cernavodă, Năvodari, Hârşova, Techirghiol, Eforie, staţiunea Neptun şi comunele Costineşti şi Mihail Kogălniceanu).
În perioada sezonului estival 2015, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2015” Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în zonele turistice Mangalia, Năvodari, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn şi Venus.
În această perioadă au fost executate, împreună cu lucrători de poliţie, un număr de 566 misiuni.
În timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada sezonului estival 2015 au fost constatate 94 fapte de natură penală, cu 91 autori.
De asemenea, în sezonul estival 2015 au fost sancţionate contravenţional 855 persoane, cuantumul total al amenzilor fiind de peste 270000 lei.
În anul 2015, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale inspectoratului au asigurat protecţia la 32 de obiective. Efectivele destinate executării misiunilor de pază şi protecţie instituţională reprezintă 56,3 % din totalul efectivelor inspectoratului.
Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiunea de protecţie, intervenţie şi supravegherii a 104 km conducte magistrale de transport produse petroliere.
În 2015 au fost executate un număr de 68 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi speciale şi 321 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat la paza şi protecţia a 1154 transporturi de corespondenţă clasificată.
În anul 2015, în urma solicitărilor primite de la diferite instituţii, au fost executate 870 acţiuni, din care 562 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul poliţiei, 10 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Parchetelor, D.I.I.C.O.T., D.N.A., B.C.C.O., D.G.A., 48 acţiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti, 2 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Constanţa, 14 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Administraţiei Publice Locale, 65 acţiuni în comun cu lucrători Direcţiei Silvice Constanţa, 8 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, 161 acţiuni în comun cu lucrători din cadrul altor instituţii (Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanaţa, O.P.C. Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, etc.)
În perioada supusă analizei, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de 3371 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete.
În anul 2015 jandarmii constănţeni au constatat în timpul executării misiunilor specifice un număr de 377 fapte de natură penală, atât independent cât şi în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, fiind identificaţi 450 făptuitori.
Totodată, au fost aplicate un număr de 2247 sancţiuni contravenţionale, valoarea amezilor fiind de peste 530000 lei
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a desfăşurat în cursul anului trecut 40 de acţiuni informativ-prevenive şi de dialog social în instituţiile de învăţământ preuniversitar din localităţile judeţului Constanţa, alături de lucrători ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Consanţa.
Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi creşterea eficienţei instituţionale, acţionând permanent pentru îndeplinirea misiunilor şi atribuţiilor la un nivel calitativ ridicat.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Evaluarea activitatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta in anul 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI