Examenul de BACALAUREAT începe pe 10 iunie

Examen BAC
Examen BAC

Examen BAC

Examenul de bacalaureat începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfășura până pe 12 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităților naționale se va susține între 11 și 13 iunie.
Următoarea probă, evaluarea competențelor digitale, va fi susținută între 16 și 20 iunie, iar cea a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 23 și 27 iunie.
Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută pe 30 iunie. Ea va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba și literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului și specializării — pe 4 iulie.
Afișarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până la ora 12,00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12,00 și 16,00.
Rezolvarea contestațiilor se va face în perioada 8 — 10 iulie, iar rezultatele finale vor și afișate pe 11 iulie.
Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 — 18 iulie, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 și 19 august, în timp ce evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităților naționale va fi susținută pe 18 și 19 august.
Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va susține în zilele 19 și 20 august, iar cea a competențelor digitale — pe 21 și 22 august.
Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba și literatura română, urmată pe 26 august de proba și literatura maternă.
Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului și specializării, în 29 august.
Afișarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, între orele 12,00 și 16,00.
Contestațiile vor fi rezolvate în 2 și 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 septembrie.
Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat județene și a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Examenul de BACALAUREAT începe pe 10 iunie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI