Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Exercițiul NATO în Marea Neagră, la final. Marinarii militari raportează: „Sea Shield 18, misiune îndeplinită!”

Exercitiul Sea Shield 18 in Marea Neagra01012
După cele aproximativ 1.000 de mile marine parcurse, în perioada 7-11 mai, navele militare participante la exercițiul multinațional Sea Shield 18 au revenit în Portul Militar Constanța.

Militarii români și străini au avut cinci zile încărcate cu activități desfășurate, 24 de ore din 24, în Marea Neagră.
Exercițiul multinațional Sea Shield 18 este cel mai mare exercițiu planificat, organizat și condus de Forțele Navale Române și a cuprins proceduri standard NATO de luptă pe toate mediile de acțiune, terestru, aerian și maritim.
Sea Shield s-a desfășurat în perioada 4-11 mai, conform unui scenariu bazat pe o situație geopolitică fictivă, și a avut ca participanți peste 2.300 de militari români și străini (americani, britanici, bulgari, greci, spanioli, turci și ucraineni), 21 de nave militare, 10 aeronave de luptă și un submarin.
Forțele Navale Române au participat cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri de luptă, Forțele Aeriene Române au asigurat secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre Române au participat cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”.
Turcia a participat cu un submarin, o fregată, o navă de patrulare, un avion de cercetare MPA P 235, Bulgaria cu corveta BGS Bodri, SUA cu un avion de patrulare MPA P 8 Poseidon, Marea Britanie a participat cu trei aeronave Typhoon, iar Grecia cu ofițeri de stat major.
Totodată, Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) a fost reprezentat de către Gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care desfășoară activități specifice, în Marea Neagră, din data de 1 mai și din componența căreia face parte și fregata românească „Regele Ferdinand”.
Nava noastră militară va ridica ancora sâmbătă, 12 mai, pentru a continua misiunea alături de celelalte nave din grupare (distrugătorul britanic HMS Duncan, fregata bulgărească BGS Drazki, fregata spaniolă SPS Victoria și fregata turcească TCG Gemlik) și se va întoarce luni, 21 mai, în Portul Militar Constanța.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Exercițiul NATO în Marea Neagră, la final. Marinarii militari raportează: „Sea Shield 18, misiune îndeplinită!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI